Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dokładnie zgadzam się z adalbert. Ja teraz lustruję to drugie BMW z postu http://moto.allegro.pl/bmw-e39-530i-oryginalny-m-pakiet-idealna-hit-i2892556043.html

Rozmawiałem z właścicielem powiedział że auto sprowadził z Belgii i że auto jest serwisowane do roku 2011 co potwierdza KS z wpisem około, bo tera już nie pamiętam jaki mi powiedział dokładnie ale było to nieco ponad 140000km a na dzień dzisiejszy auto ma przejechane według właściciela 156900km . Po sprawdzeniu nr VIN CE66585 bo taki uzyskałem od obecnego właściciela wychodzi na to że auto było serwisowane w ASO do 04.2004r i posiadało na tamten czas przebieg 48000km. Czyli 32miesiące upłynęły od daty produkcji auta do ostatniego serwisowania auta w ASO. Pozwoliłem sobie to wyliczyć i wyszło mi że auto średnio miesięcznie zrobiło 1500km. Teraz auto ma 11lat i 6 miesięcy licząc że nadal auto robiło przez te wszystkie lata po 1500km miesięcznie wychodzi że na dzień dzisiejszy powinno mieć przejechane mniej więcej 207000km. Różnica między kilometrami które auto ma obecnie a którymi ja obliczyłem jest taka 50100km dla jednych to dużo dla innych mało zależy jak kto jeździ. I teraz nasuwa się pytanie. Czy licznik był cofnięty ? Czy może poprzedni właściciel w późniejszym czasie eksploatacji po prosu mniej robił kilometrów miesięcznie? Powiem jedno, ciężko będzie to zweryfikować jeśli nie ma wszystkich oryginalnych kluczyków od tego auta bo jeśli licznik był cofnięty przez dobrego "magika" to nawet przez podpięcie kompa do samochodu nie będzie wstanie ustalenia czy licznik był cofany czy też nie. Zostaje weryfikacja części i podzespołów przez prawdziwego fachowca który że tak powiem zjadł żeby na BMW i będzie potrafił określić przebieg po zużytych częściach czy też podzespołów tego dokładnie samochodu. To tyle odnośnie przebiegu tego samochodu. Juto jadę zobaczyć samochód osobiście i jak przejdzie moje wstępne oględziny czyli, sprawdzenie powłoki lakierniczej i części blacharskich czy nie był "bity" szpachlowany i podobne historie. To będę chciał zabrać innego dnia samochód do BMW Stando Service które ma swoją siedzibę w m. Psary pod Wrocławiem na dalsze oględziny czyli sprawdzenie podwozia jak i wszystkich części mechanicznych, sprawdzenie całych układów (wydechowy, hamulcowy, chłodzący, itd itd...), podpięcie samochodu pod kompa, jazda próbna samochodem z podpiętym kompem. No i jak przejdzie oczywiście wszystkie testy pozytywnie to będę walczył o zbicie ceny bo właściciel nie chce mało jak za ten model i rok samochodu tym bardziej że auto nie ma żadnych opłat po sprowadzeniu a przecież to są koszta rzędu 3 000pln później dojdzie jeszcze OC roczne, olej, filtry, olej i filtr skrzyni biegów bo to automat, świece zapłonowe, koła zimowe (według potrzeb) i pewne jeszcze masa innych rzeczy jak to przystało na ponad 11 letnią Bawarkę.

Cała Polska w cieniu Śląska :)
  • Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Tak więc widać, że jednak magik nie robił tego licznika i wyjdzie na kompie czy licznik czy lcm mają niezgodny VIN.

A tak na marginesie - czy przypadkiem te e39 nie stało już tak hmmm? z pół roku temu z innymi zdjęciami? Tak mi sie tylko wydaje bo rzadko przeglądam e39 w benzynie ale może ktoś już widział.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Myślę, że raczej nie wybierze się do serwisu BMW..Dlatego wcześniej pisałem, że zapewne będzie miał problem z podaniem vinu..

Ale może przez Belgię jechała :wink:

Powiedz mi jeszcze gdzie sprawdzałeś jej historię serwisową? Bo to się raczej kupy nie trzyma :duh:

Numer podwozia WBADT62040CE66585

Kod typu DT62

Typ 530I (EUR)

Typoszereg E E39 ()

Seria 5

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy RL

Drzwi 4

Silnik M54

Pojemność skokowa 3.00

Moc 170

Napęd HECK

Skrzynia biegów AUT

Kolor SCHIEFERGRUEN METALLIC (449)

Tapicerka STANDARDLEDER/STEINGRUEN (O7GN)

Data prod. 2001-08-27

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S210A DYNAMISCHE STAB. CONTROL (DSC) Dynamiczny ukł. przeciwpoślizgowy

S249A MULITFUNKTION FUER LENKRAD Wielofunkcyjność dla kierownicy

S302A ALARMANLAGE Instalacja alarmowa

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

P337A M SPORTPAKET M Pakiet sportowy

S339A SHADOW LINE Shadow-Line

S354A GRUENKEIL-FRONTSCHEIBE Szyba przednia ziel. z klinem ziel.

S415A SONNENSCHUTZROLLO FUER HECKSCHEIBE Roleta przeciwsłoneczna tylna

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S434A INTERIEURLEISTEN Wyp. wn., powierzchnia aluminium

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S459A SITZVERSTELLUNG, ELEKTR.MIT MEMORY Elektryczna regulacja foteli z pamięcią

S473A ARMAUFLAGE VORN Podłokietnik przedni

S481A SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER Fotel sportowy

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S500A SCHEINW.WASCHANL./INTENSIVREINIGUNG Inst.czyszcz.refl./Czyszcz. intensywne

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S555A BORDCOMPUTER Komputer pokładowy V z pilotem

S694A CD-WECHSLER VORBEREITUNG Instalacja zmieniarki BMW na 6 CD

S705A M SPORTFAHRWERK II M Podwozie sportowe II

S710A M LEDERLENKRAD M Kier. sport. wielofunk.

S715A M AERODYNAMIKPAKET Pakiet areodynamiczny M

S775A INDIVIDUAL DACHHIMMEL ANTHRAZIT Podsufitka antracyt

S785A WEISSE BLINKLEUCHTEN Lampy kierunkowskazów białe

S788A M LEICHTMETALLRAEDER Obr. BMW, st. le. indywid.

L812A ENGLAND/IRLAND AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Wielka Brytania

S850A ZUSAETZL. TANKFUELLUNG EXPORT Dodatkowe napełnienie zbiorn. na eksport

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S877A UEBERKREUZBEDIENUNG ENTFALL Brak obsługi krzyżowej

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S880A ENGLISCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, angielski

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S202A STEPTRONIC Steptronic

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S661A RADIO BMW BUSINESS Radio BMW Business (C43)

S853A SPRACHVERSION ENGLISCH Wersja językowa, angielski

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Po pewnym detalu widziałem ze to angol ale nie chciałem pisać wszystkiego w jednym poście, 3,0 w benzynce to zawsze poszukiwany i drogi towar w De w jakimkolwiek opakowaniu by nie był. No i zanim testy z podpiętym laptopem się zaczęły to już się zakończyły :mrgreen:

Po jakim jeśli można wiedzieć? :wink: ale gdzie i jak kolega sprawdzał jego historię..chyba, że sprzedawca to robił :lol:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Po pewnym detalu widziałem ze to angol ale nie chciałem pisać wszystkiego w jednym poście, 3,0 w benzynce to zawsze poszukiwany i drogi towar w De w jakimkolwiek opakowaniu by nie był. No i zanim testy z podpiętym laptopem się zaczęły to już się zakończyły :mrgreen:

Po jakim jeśli można wiedzieć? :wink: ale gdzie i jak kolega sprawdzał jego historię..chyba, że sprzedawca to robił :lol:

Nie mogę się ciągle publicznie obnażać :mrgreen:

Opublikowano
Obejrzałem wszystkie detale, nawet te klucze w bagażniku hehe ale chyba można stwierdzić że to angol po bardziej wytartej listwie M na progu od strony pasażera. Zgadłem???????? Powinniśmy robić takie konkursy kto szybciej rozpozna angola bez vinu :mrgreen:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Obejrzałem wszystkie detale, nawet te klucze w bagażniku hehe ale chyba można stwierdzić że to angol po bardziej wytartej listwie M na progu od strony pasażera. Zgadłem???????? Powinniśmy robić takie konkursy kto szybciej rozpozna angola bez vinu :mrgreen:

Ciepło ale to nie to... :wink:

Opublikowano

Czyli coś jest wytarte tak? felgi też są wytarte ale wszystkie, tak sobie pomyslałem że jak by były tylko od strony kierowcy to angol łapał krawężniki hahah. Oglądałem piątki z forum i szukałem różnic, ciężko. Ma ktoś jakiś pomysł? Może fotel pasażera jest bardziej wymięte? na jednej fotce jak by fotel pasażera miał takie typowe załamania od wsiadania kierowcy? też nie to??????????????

jeszcze jeden pomysł- brak naklejek znamionowych od strony kierowcy???????

Opublikowano
To auto niema naklejki z rozmiarem ogumienia na lewym słupku. Dodatkowo listwa progowa M z prawej strony jest bardziej zajechana niż po lewej stronie. O liczniku nawet nie wspomnie.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano
No to pięknie widzę coraz więcej anglików napływa z m-pakietami w Polsce oj duża ostrożność

Był BMW E30 316i 09/90 inslandgruen

Był BMW E36 323i 10/95 arktissilber

Był BMW E36 320i 03/98 ascotgruen

Był BMW E39 525i 11/00 cosmoschwarz

Był BMW E46 320i 08/02 sapphireblack

Był BMW E61 530D 05/04 alpinweiss III

Był BMW E61 530D 02/08 spacegrau

Jest BMW F11 520D 06/13 havanna

Opublikowano (edytowane)
Dzwoniłem do serwisów BMW w różnych miastach Polski i pytałem czy powiedzą mi historię serwisową tego auta, w żadnym servisie nie chcieli nic powiedzieć, kazali przyjść z dowodem do nich to odpłatnie to sprawdzą, aż w jednym z serwisów jeden gość się zlitował i powiedział mi co nieco o tym samochodzie. Między innymi to że ostatni serwis tego BMW miał miejsce w 2004r i były wymieniane takie części jak, sterownik poduszki powietrznej w kierownicy, spryskiwacze i wentylator chłodnicy i miała wtedy ta BMW przebieg 48000km. Jestem umówiony z właścicielem na jutro żeby zobaczyć to auto, rozmawiałem z nim że chciał bym to auto dać na przegląd do Serwisu BMW Stando, odparł że z tym nie będzie problemu. Więc tam wszystko sprawdzą dokładnie i będą wiedzieli czy to Anglik czy też nie. Jeśli się okaże że to Angol to chyba gościa uduszę za to że tylko tracę czas i pieniądze. Ja jak próbowałem sprawdzić jakie ma wyposażenie po VIN-ie też mi wyszło że powinien mieć kierownicę po prawej stronie co mnie zdziwiło i myślałem że może to jakiś błąd. No ale nic, pojadę zobaczę i jak będzie moim zdaniem wszystko ok to jeszcze serwis zostanie gdzie do już szczegółowo wezmą pod lupę. Edytowane przez marekkacper E46 330xi
Opublikowano
Dzwoniłem do serwisów BMW w różnych miastach Polski i pytałem czy powiedzą mi historię serwisową tego auta, w żadnym servisie nie chcieli nic powiedzieć, kazali przyjść z dowodem do nich do odpłatnie to sprawdzą, aż w jednym z serwisów jeden gość się zlitował i powiedział mi co nieco o tym samochodzie. Między innymi to że ostatni serwis tego BMW miał miejsce w 2004r i były wymieniane takie części jak, sterownik poduszki powietrznej w kierownicy, spryskiwacze i wentylator chłodnicy i miała wtedy ta BMW przebieg 48000km. Jestem umówiony z właścicielem na jutro żeby zobaczyć to auto, rozmawiałem z nim że chciał bym to auto dać na przegląd do Serwisu BMW Stanto, odparł że z tym nie będzie problemu. Więc tam wszystko sprawdzą dokładnie i będą wiedzieli czy to Anglik czy też nie. Jeśli się okaże że to Angol to chyba gościa uduszę za to że tylko tracę czas i pieniądze. Ja jak próbowałem sprawdzić jakie ma wyposażenie po VIN-ie też mi wyszło że powinien mieć kierownicę po prawej stronie co mnie zdziwiło i myślałem że może to jakiś błąd. No ale nic, pojadę zobaczę i jak będzie moim zdaniem wszystko ok to jeszcze serwis zostanie gdzie do już szczegółowo wezmą pod lupę.

A ja Ci już mówie, ze to 100% ANGOL - po co tracisz pieniadze na serwis???

BTW nawet sie postarali i odkleili naklejke z lewego słupka informującą o poduszce pasażera

Opublikowano

Aukcja oczywiście zakończona zaraz po tym jak na forum ktoś rozkodował VIN :)

Normalne :duh:

Opublikowano
Co do tego ze aukcja jest zakończona, miną normalnie czas tej aukcji, dziś normalnie miała się zakończyć a nie że to obecny właściciel zrobił. Jedynie co stracę to czas i kasę na wachę żeby jutro do gościa dojechać czyli w obie strony zrobię jakieś 120km. Co do serwisu to kasy nie stracę, dogadałem się tak z nim że on płaci za serwis a jak będzie wszystko ok to ja oddaje mu za to sprawdzenie samochodu.
Opublikowano
A jak wszystko bedzie ok na serwisie mechanicznie i bedzie to Anglik to kupisz??
Opublikowano
Raczej nie za taką kasę, nie dam komuś napchać kieszeni za to że zrobił przekładkę. Jak na serwisie było by wszystko ok i przekładka była by zrobiona profesjonalnie że nie szło by nic poznać i niczym by się nie różnił od europejczyka to mógł bym ją kupić ale 10 000pln musiał by zjechać z ceny :D
Opublikowano
Zresztą jutro zobaczę wszystkie papiery i będę widział skąd jest sprowadzony i gdzie miał podbijaną książkę serwisową i kto był właścicielem i ilu było w ogóle właścicieli.
Opublikowano

To nie wiem po co w ogole jedziesz ją oglądać?? Twój czas, Twoja kasa wiec rób jak uważasz. :duh:

A jakby 530 z oryginalnym Mpakietem w dobrym stanie nawet przełozony angol kosztowało 18.000zł(piszesz ze musi zejśc 10.000) to kupiłbym takich kilka, bo to dobry interes :D

Z ksiązki nie dowiesz sie kto był włascicielem ani ilu ich było

Opublikowano

Koledzy..dajcie autorowi stracić kasę i nerwy...niech robi jak uważa :mrgreen: :mrgreen:

Nie pierwszy i nie ostatni :mad2: :mad2:

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Jak już ktoś musi mieć te My paket (czegoo ja za bardzo nie rozumiem) to lepiej zlecić profesjonalną przekładkę za 7000 i kupić jedną z tych wystawianych w mojej wiosce

http://otomoto.pl/bmw-530-530i-fabryczny-m-pakiet-anglik-C26967746.html

http://otomoto.pl/bmw-530-530-individual-m-pakiet-anglik-C26663698.html

Na innym forum jest opisana ta czerwona http://www.bmw5er.pl/viewtopic.php?t=35632 i szału nie robi.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

• Zasłużeni forumowicze