Skocz do zawartości

LETNI SET UP

mxcube

Rekomendowane odpowiedzi

Korzystając z tego że w chwili obecnej bardziej w cenie są opony zimowe postanowiłem zająć się już letnim kompletem i zaoszczędzić trochę siana :)

Mam pytanie odnośnie rozmiaru opon . Wczoraj doszły mi BBS LM 18" 8jx9j i chcę do nich dobrać opony na lato. Jaki rozmiar opon będzie rozsądny ? czy taki jak na tabliczce na aucie 225/40/18 i 255/35/18 ? czy może coś innego ? Jeździ może ktoś na tego typu setup-ie ? nie chciał bym by opona była naciągnięta bo chciał bym zachować choć trochę pozory praktyczności , dodam że e92 jest na sprężynach eibach pro-kit 25/35. Czekam na jakieś sugestie opinie i odpowiedzi. Był bym za nie bardzo wdzięczny pozdro

• Zasłużeni forumowicze
Wychodzi na to ze tyl masz o pol cala wiecej niz fabrycznie. Fabrycznie przod przy oponie 225/40 na 8 calach jest lekko naciagniety, natomiast tyl przy 255/35 i 8.5 cala jest rowny z felga dlatego wydaje mi ze ze zakladajac 255 na 9 cali efekt pewnie wyjdzie taki jak na przodzie wiec lekkie naciagniecie.

🙃🙃

Pomyśl czy nie wsadzić na wszystkich kołach 225/40/18. Raz że będzie trochę taniej, dwa że mniej stracisz na osiągach (pytałem o kwestię osiągów w innym wątku, miałem podobny dylemat, ostatecznie ze względu na ryzyko ich zmniejszenia zostaję przy moich pro kitach i 225/45/17)...

Ziomek z austryjackiego forum zalozyl/zaprogramowal taki kalkulator: http://www.reifenrechner.at/

Na dole wyswietla sie grafika jak bedzie wygladalo to co wpisales u gory. Jak beda jakies problemy z jezykiem to pomoge, ale powinno byc ok, bo nie tak ciezko.

Dzięki za rozjaśnienie sprawy. Myślę że skoro był bym lekki naciąg z tyłu i z przodu to nie przeszkadzało by to za bardzo a wręcz mogło by dobrze wyglądać . Co do osiągów to czy rzeczywiście będzie odczuwalne ich pogorszenie ?

Korzystając z tego że w chwili obecnej bardziej w cenie są opony zimowe postanowiłem zająć się już letnim kompletem i zaoszczędzić trochę siana :)

Mam pytanie odnośnie rozmiaru opon . Wczoraj doszły mi BBS LM 18" 8jx9j i chcę do nich dobrać opony na lato. Jaki rozmiar opon będzie rozsądny ? czy taki jak na tabliczce na aucie 225/40/18 i 255/35/18 ? czy może coś innego ? Jeździ może ktoś na tego typu setup-ie ? nie chciał bym by opona była naciągnięta bo chciał bym zachować choć trochę pozory praktyczności , dodam że e92 jest na sprężynach eibach pro-kit 25/35. Czekam na jakieś sugestie opinie i odpowiedzi. Był bym za nie bardzo wdzięczny pozdro

Zachęcamy do wejścia pod link: opony do BMW e92 Znajdują się tam wszystkie rozmiary z homologacją do BMW.

Pozdrowienia od rezulteo :D

Wszystkie opony do BMW i najnowsze informacje ze świata opon na http://www.rezulteo-opony.pl

Śledź nas na: Facebooku oraz na Twitterze https://twitter.com/rezulteo_opony