Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

zakupiłem CB Radio Harry III ASC, do mojego F11, lecz teraz pojawił się konkretny problem, gdzie zamontować radio, aby nie utrudniało to jazdy...

Myślałem nad skonstruowaniem jakiegoś uchwytu na konsoli środkowej od strony pasażera.. lecz, będzie problem z doprowadzeniem przewodu antenowego.

Macie jakieś sprawdzone pomysły ? Bardzo prosiłbym o pomoc.

Obecnie mam antenkę Presidenta Missouri na drugim samochodzie, zastanawiam się czy zakupić również taką samą do tego auta, czy też pokusić się na Sirio ?

W miarę możliwości proszę o pomoc :)

Opublikowano
Ja na podroz wkladam Pionowo po stronie kierowcy pomiędzy fotelem a konsola na wysokości zmiany biegów. Można tez po stronie pasażera bokiem na tunelu środkowym w nogach ale już na stałe

Bimmer Retrofit Polska

Zajmujemy się diagnostyką, kodowaniem, programowaniem, naprawą sterowników, doposażenia moduły BMW, konwersją BMW z importu, DVD FREE, CIC seria F i E, BMW APPS, imp. naprawczych kodów FSC

Nasza firma posiada w BMW AG status External Service Partner

• 8 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Te aplikacje nie maja nic wspólnego z CB radiem.

Przez CB możesz pogadać z innymi w promieniu kilku - kilkunastu kilometrów w sposób tak zwany paszczowy.

Aplikacje na telefon to po prostu odczytywanie poprzez internet komunikatów które zamieścili inni.

Ja próbowałem na przykład Yanosika. To coś w rodzaju nawigacji (aczkolwiek mapy, wybór trasy i prowadzenie są beznadziejne) z opcją zgłaszania mijanych fotoradarów, patroli itp w momencie ich napotkania. Ta opcja akurat w miarę działa ale liczba kierówców korzystajacych z tego nie jest duża więc nie ma gwarancji, że wszystko będzie wyłapane i można jechać na bezczela. Póki co znacznie więcej jest uzytkowników tradycyjnego CB.

Inna sprawa, że do najlepszego działania tych apek musisz mieć stałe podłaczenie do internetu, a ciągle jeszcze zdarzają się u nas obszary gdzie tracisz zasięg na jakiś czas. CB działa zawsze i wszędzie.

I ostatnia rzecz - na CB możesz pogadać o wszystkim: dowiedzieć się o korkach, objazdach, sarnach biegnących rowem , rowerzyście jadącym nocą bez świateł czy też posłuchać bluzgów i udowadniania kto jest najelpszym kierowcą świata a kto jest beznadziejny. Appki mają tutaj raczej ograniczoną funkcjonalność :)

http://img221.imageshack.us/img221/3032/clipboard02zn2.jpg