Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Biore sie wiec za czyszczenie lasera.

Nagrywam wszystko na plytach Verbatim.

P.S. Gdzie moge znalesc soft OEM BMW?, nigdzie sie na cos takiego nie natknalem.

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Naped wyczyszczony, zamontowany ponownie w aucie i zadnych zmian.

Probowalem ten z softem v32 OEM.

Moze faktycznie nagrywam nie tak jak trzeba, ale co mozna zrobic zle podczas nagrywania plyty?

Odpalam program ImgBurn,

wybieram nagraj obraz na dysk,

wybieram plik obrazu,

wkadam czysta plyte CD,

ustawiam predkosc 1x i naciskam przycisk nagraj.

Po kilku minutach mam komunikat ze plytka zostala nagrana pomyslenie,

wyciagam ide do auta a tam to samo, czytnik pracuje cos czyta z plyty a na monitorze ciemno.

Opublikowano

Soft pobral sie caly, jest on spakowany wiec nie moglbym go wypakowac jesli byla by tylko czesc.

Nagralem na Nero predkosc 10x, nie moze ustawic mniejszej, zmienilem na MODE2.

Dalej to samo, wkladam plyte, mieli jak kilka minut i oddaje.

Po tym zabiegu podpialem komputer do samochodu i dziaja sie dziwne zeczy.

Kiedy sprawdzam status nawigacji pokazuje mi informacje ze software zostal zaladowany pomyslnie:

http://imageshack.us/a/img26/5930/image1gee.th.jpg

ale gdy wchodze "set software demand flag" pokazuje sie informacja ze potrzebny jest nowy soft:

http://imageshack.us/a/img233/9053/image3af.th.jpg

Gdy ponownie sprawdze status wtedy mam informacje ze potrzebuje wrzuscic nowy soft..:

http://imageshack.us/a/img547/9814/imageijp.th.jpg

Opublikowano

Nawet bardzo dziwne.

Wszystko wyglada na to ze soft sie laduje tylko bez zadnych informacji na wyswietlaczu.

Wkladam cd, po chwili monitor blyska dwa razy, pozniej jest ciemny przez kilka minut po czym wysuwa sie plyta. wyciagam plyte i klikam prawym pokretlem, znowu kilka blyskow, ale monitor wciaz ciemny (tylko podswietlony)

Niestety ten link nie dziala. :(

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
wielkie dzieki.u mnie smiga od pierwszego kopa. :cool2:
Opublikowano
I tak trzymać :cool2: :cool2: :cool2: i nie wiem dlaczego niektórzy mają problem z pobraniem :wink: :wink:
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
I tak trzymać :cool2: :cool2: :cool2: i nie wiem dlaczego niektórzy mają problem z pobraniem :wink: :wink:

internet jest powodem i błędy danych (np internet radiowy, gsm itp)

nagrywarka uszkodzona (brudny laser) i niedokładnie nagrywa pity (górki i doliny na płycie CD-R lub DVD-R).

kiepskiej jakości płyty lub podróbki firmowych

Opublikowano
No tak ale myślałem ,ze to są oczywiste powody :mrgreen: :mrgreen: których nie trzeba wymieniać :wink:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
dlugo nosilem sie z zamiarem uaktualnienia softu,nie uzywam navi zbyt czesto, uslugi live service tom tom sa poprostu lepsze do mojego uzytku, moja navi wciaz byla ori (2005r),calosc zajela jakies 15min, zadnych problemow.wszystko dziala jak nalezy.nie jestem mocny z tematu navi wiec pewnie macie racje odnosnie bledow jakie inni popelniaja. :cool2:
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam, mam taki sam problem, płyta zatrzymuje się i soft się nie instaluje, czy to możne być wina uszkodzonego lasera?

U mnie jest o tyle źle że kupiłem MK4 zapewne mono i mam czarny ekrran, przekodowałem w INPA na kolor i chciałem wgrac soft kolor i nic, płyta pokręci i zatrzymuje się.

Ma ktos jakieś rozwiązanie? np user który założył ten temat?

byłbym wdzięczny

Opublikowano

tak jak pisałem , mam czarny ekran, gdyż jak się okazało czytnik jest z wersji monochromatycznej

kodowanie na kolor plus wgranie softa od wersji kolorowej załatwiło by sprawę. No ale wkładam płytę cos tam popiszczy 2 sek i cisza, płyta się nie kręci, nie wiem co jest nie tak,

Opublikowano
Ale to nie będzie w takim zestawieniu działać kolego.....przekodować musisz i tyle...skąd jesteś ??
Opublikowano

Image burn lub poweriso, płyta CD, verbatim, nagrywam z prędkością 4 bo niższa nie pójdzie, jedna płyta mode1 druga mode2, wkładam do czytnika na zapłonie i cisza. Płyta sie nie rozkręca, tzn nie słychać by się kręciła. Teraz nie wiem czy to wina lasera czy coś więcej, dioda na czytniku świeci.

Stara navi mam MK2 tam nagrywałem płyty i działały, a tutaj nie, mogę czekać w nieskończoność, potem po prostu przyciskiem wyjmuję płytę