Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szanownych kolegow i prosze o pomoc.

Wczoraj bawilem sie programem INPA i podkusilo mnie zeby wejsc w ustawienia nawigacji. No i tak namieszalem ze nawigacja znikla z menu na monitorze, do tego cale menu wyglada teraz jak w MK2.

Przegladam forum juz drugi dzien i nie moge znalesc rozwiazania. Dowiedzialem sie ze musze zainstalowac od nowa soft, ale u mnie po wlozeniu plyty do czytnika nic sie nie dzieje. Moze ktosw mial podobny problem i podsunie jakas rade jak go rozwiazac.

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Mam napewno MK4, nagrywam programem IMGBURN z najnizsza predkoscia, ani CD ani DVD nie dziala. Po wlozeniu do napedu tylko slychac jak naped czyta plyte i nic sie nie dzieje, po okolo minucie plytka sie wysuwa.
Opublikowano

To w ogóle jest jakieś dziwne bo ja też w Inpie kiedyś zrobiłem reset i nic nie było na monitorze a ty masz menu :wink:

Jeśli nic się nie dzieje na czytniku to na 99% źle nagrałeś soft :mrgreen:

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

Po mojej zabawie rowniez nic nie bylo :D , ale po kilku próbach naprawienia swojego bledu pojawilo sie to dziwne menu.

Nagrywam na plytkach Verbatim DVD+R i CD-R programem ImgBurn i Nero zawsze najnizsza z mozliwych predkosci, co tam mozna zrobic nie tak? Moze musze cos zmienic w ustawieniach programu do nagrywania?

Czyli przy tym menu po wrzuceniu plytki do czytnika soft powinien sie zainstalowac?

To dlaczego nie nie instaluje? :duh: , juz calkiem zglupialem :shock:

Opublikowano

Jeśli w programie masz możliwość ustawienia nagrywania to ustaw na mode2 :D

To co masz teraz to jakim cudem się pojawiło ??

Czy navi teraz nie działa wcale ?? Nie czyta map ??

Opublikowano

Musze poszukac jak zmienic na MOD2.

Zielonego pojecia nie mam jakim cudem zaladowalo mi sie takie menu.

Nawigacja nie dziala, nawet nie ma funkcji nawigacji w tym menu.

Opublikowano
No to jasne :duh: To menu jest od tunera :D Musisz walczyć z nagraniem softu.Rozumiem ze nagrywasz jako obraz a nie jako dane tak??
Opublikowano

Za kazdym razem nowa plytka,

Z tego co sie dowiedzialem to najpierw kluczyk na pozycje 1, wylaczyc wszystkie switelka, nawiewy itp i wtedy plyta do napedu.

Opublikowano

No tak ale jeszcze najlepiej odpalić auto + zamknąć wszystkie drzwi oprócz kalpy bagażnika

ps. jakim programem to nagrywasz??

Opublikowano

Ciagle walcze z tym softem, ale bez efektu.

Nagralem plytki jescze raz w IMGBURN z predkoscia 1x. Po wlozeniu plyty do czytnika na wyswietlaczu nie mam zadnej informacji.

Slychac ze czytnik czyta plyte, miga czerwona dioda, ale nawet po 30 minutach nic sie nie dzieje.

Zauwazylem ze po odlaczeniu kostek na kilka minut znika to smieszne menu, ale po kilku probach wraca znowu. :mad2: :mad2: :mad2:

Opublikowano

Czyli masz dwa wyjąscia:

1.Dalej źle nagrywasz

2.Czytnik nie czyta płyty i tyle ( rozebrać ,wyczyścić laser )

Obstawiam jednak to drugie.

Ściagnij sobie moze jeszcze soft OEM BMW i jego spróbuj wrzucić.Jesli pójdzie to potem ten Yaza

I mam nadzieję że stosujesz dobre płyty np. Verbatim