Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam forumowiczów. Jestem świezym właścicielem e46 325 w m-pakiecie, kupiłem auto na felgach aluminiowych 15 z osadzeniem 20. Gdy prowadziłem auto do domu strzeliła mi opona z tyłu i musiałem założyć zapas z e39. Po dojechaniu do domu zobaczyłem że zapas trochę przycieral o nadkole. Aktualnie mam z tyłu opony 185/65 jednak wydaje mi się ona trochę wąska jak na taką moc auta. Chciałem założyć takie jak z przodu tj 195/65 ale teraz boje się że mogą mi przycierać :roll: Co byście mi doradzili? Może 205/60 :roll:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A jaki rozmiar miała ta od E39 ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kup takie same jak masz na przodzie żeby średnice były te same, nie będą ocierały bo mają mniejszą średnicę o 1,3 cm od tej zapasowej którą wziąłeś od e39
Opublikowano
Mówisz że nie powinno być problemów? Mam ładne błotniki bez rdzy i nie chce ich poprzecierać teraz oponą :mrgreen: W sumie ta z e39 mocno nie tarła, trochę tylko rancik opony był ciemniejszy :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Skoro lekko tylko ocierało to na pewno jak będzie o 1,3 cm mniejsza średnica opony to nie będzie tarło a po drugie 195 jest węższa tak że nie ma obaw.