Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Siemka 31 grudnia stałem sie nabywcą pieknej bmw 2.0 Disla z 2002 roku mam taki problem czy u was tez klapka od paliwa sie otwiera sama ? i mozna ja w kazej chwili odkręcić i (jakaś złośliwa osoba mogła by wlać tam czegoś złego dla silnika ) poprostu jest zawsze otwarta nie ma zamykania zadnego ? bo np miałem golfa r32 i tam było zabezpieczenie otwieranie w środku pojazu klapki na paliwo , w alfie miałem kluczyk a tutaj nie ma nic ? czy tylko ja mam tak coś tam zle czy coś nei dzialą prosze o pomoc :) pozdrawiam Edytowane przez knd18
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Klapka jest zamykana centralnym zamkiem, więc jak zamkniesz auto nikt nic Ci nie wleje :wink: chyba, że u Ciebie jest problem z zamkiem. Popraw tytuł (dopisz 320d).

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Aha tak nie sprawdzałęm hehe to lece zaraz sprawdzić do garażu jak to wygląda dzieki za jakąś podpowiedz mniejmy nadzieje ze działą
Opublikowano

Możliwe też że Twoje auto ma tyle przebiegu km że przepaliło już nie jeden bak i zamknięcie klapki (takie pstryknięcie) się wyrobiło i nie działa po prostu, ale raczej powinno być ok.

P.S Kolejna perełka z allegro? :mrgreen:

BAYERISCHE MOTOREN WERKE

"To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy."

Oliver Hessmann

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Od razu najgorsze :P kolega zapewne dopiero uczy się nowego auta :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
to jest chyba jego pierwsze auto,bo przeważnie wszystkie auta maja tam automatyczny bolec do zamykania,ja miałem opla astre z 1995 i tez tam było zamykane na siłownik
Opublikowano
przez knd18 » 01 Sty 2013 16:28

Siemka 31 grudnia stałem sie nabywcą pieknej bmw 2.0 Disla z 2002 roku...

Z mojej strony z Nowym Rokiem - wyrazy współczucia :cry2:

Opublikowano

Napisałeś że otwiera się "sama", czyli rozumiem że także np. podczas jazdy zdarza jej się "kłapać". Jeżeli tak to najprawdopodobniej wyrobiła się sprężynka od klapki. Tutaj zdjęcie tej sprężynki: sprężynka. Spróbuj następujących rozwiązań w takiej kolejności:

1. Psiknięcie WD40 w mocowania sprężynki i poruszanie nią.
  2. Obrót sprężynki o 180 stopni, tak żeby pofalowana część była na dole.
  3. Kupno nowej sprężynki (5zł w ASO).

Wiele osób ma z tym problem, ja akurat zgubiłem gdzieś tę sprężynkę i musiałem kupować, ale jeżeli ją masz to powinno pomóc 1 albo 2.