Skocz do zawartości

Nierówna praca silnika bmw e39 525tds 1997 automat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam mały problem auto na wolnych obrotach przerywa tak jak by sie przypowietrzał czasami chodzi równiutko od czasu zadrży silnik

jak dodaje gazu to cos wyje przy pompie wtryskowej,tak mi sie zdaje co lepsze odpale nic nie słychac mija 5sekund i zaczyna wyć gdzies po

3tyś obrot znika wycie zwalniam gaz zaczyna wyć nie jest to wycie takie głośne lecz je słychac.wycie z obrotami silnika zwieksza sie i zmniejsza nie wiem

czy to pompa sie nie przyciera. z tym przerywanie to tak sie zrobiło po remacie silnika robiona była głowica wymieniłem- końcówki wtryskiwaczy, filtr paliwa

nie byłem na diagnostyce komputera poniewaz jak wrzuciłem bieg na Pto od czsu przerwał jak wrzucam D albo R juz nie przerywa patrzałem na weze od paliwa nie widze powietrza

Co tu robić ? ma ktoś pomysł od czego zaczac czy te wycie jest powiazane z przerywaniem auta na wolnych obrotach?

Opublikowano
jeżeli ci wyje na wyższych obrotach to może to być turbina. przerywanie na wolnych (w zimę) to mogą być świece żarowe. Jest jeszcze więcej rzeczy odpowiedzialnych za to.
Opublikowano

na wyszszych obr nie wyje słysze turbine jak sie uruchamia i jes ok .Jak jade na wysokim biegu powiecmy 2 i puszczam gaz słysze jak z zschodzacymi obrotami powstaje te wycie jak stoje na P i gazuje ale tak minimalnie to terz wyje jak pisałem wczesniej podnoszą sie oboty to te wycie tak jak by przyśpieszało tam gdzie jest turbina to tak nie słychac tu gdzies przy pompie.

A co do przerywania jezeli jest uszkodzona swieca to przerywa? jak przejade nawet 100km zatrzymam sie wrzucę na p to trzęsie budą silnik chodzi jak by był zapowietrzony ale czasami jest tak że chodzi normalnie na ssaniu chodzi równiutko tylko jak się rozgrzeje zaczyna wariowac ale obrotomierz nie faluje .

Opublikowano

Czy ktos odpowie na moje pytaie jezeli jest uszkodzona któras z swiec to silnik może pracować nierówno nawet przy rozgrzanym silniku?

Nie wiem od czego zacząc odpalam chodzi elegancko pochodzi z 5 min zaczyna nim trzasc tak jak by sie przypowietrzał przy obciązeniu chodzi równo czasami zdaza się ze i na rozgrzanym silniku jest ok i

pracuje normalnie pojechał bym na warsztat ale w mojej miejscowosci niema mechanika jak miałem uszkodzoną głowice chcieli mi zwlać pompe pojade w ostateczności.

• 2 tygodnie później...