Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jak masz stara turbine z euro 4 sterowanie elektronicznie to bedzie pasować,niech gosci Ci da na piśmie gwarancje rozruchowa,bo cena jest jakoś podejrzanie niska
Opublikowano
z tego co wiem, to modele z 2002 roku maja sterowanie podciśnieniowe...Czemu nie ma tej gruszki ? Moja turbina gwiżdze, ale nic poza tym. Prosze o odpowiedź
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
Szukaj z euro3. Jesteś pewny, że to turbina gwiżdże? Mechanik to potwierdził? Może masz nieszczelny dolot. Edytowane przez maniek21112

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Przykładowo wspomnę, że Każda turbina będzie gwizdać przy wyciętych katalizatorach.
Opublikowano
ja mam katy całe i nowe turbo i turbo gwiżdże,i nie piszczcie głupot na forum,bo wprowadzacie ludzi w błąd i narazacie na niepotrzebne wydatki
Opublikowano
Kolego Tulipan. Napisałem kluczowe słowo na początku mojego postu - "przykładowo", po to aby czytający wzięli pod uwagę, że podaję przykład i nie ośmielam się nikomu wciskać "głupot".
Opublikowano

Witam

Każda turbina ma gwizdać to normalne tylko jak nawiercają ci kata żeby spuścić olej normalna czynność jak ci turbo pcha olej w wydech i to nie jest głupota. Jak ci rozwali turbo z drugiej strony to olej leci ci z przodu czyli mi gwiżdze też z kata ale nie przeszkadza mi to wcale można założyć jakąś strumienice bez kosztów praktycznie.

Mam katalizatory... A dziwny zapach z rury wydechowej nie taki typowy dieslowski, tylko taki duszący troszke to co to może być ?

Jak śmierdzi frytkami to masz olej w wydechu może ci się na razie tylko zbierać a póżniej jak przygazujesz pluje olej i kopci na biało czyli turbo death :cry:

Pozdrawiam

Acha polecam bardziej zrobić sobie regeneracje niż kupować używkę koszt jest nie dużo większy ale wiesz co kupujesz a używana może ci za parę tys km paść

Opublikowano

Zależy co kto nazywa gwizdem, świstem lub jęczeniem bo to pojęcia względne.

Jeżeli dźwięk przypomina pogotowie zbliżające się do nas (dla mnie "jęczenie") to pora się zastanowić. Miałem E46 z 2002 roku z turbiną sterowaną podciśnieniowo i był spokój do czasu aż się rozsypała po niecałym roku od kupna. Po wymianie na regenerowaną dźwięk jęczenia się pojawił na zimnym (przy zejściu z obrotów) - ustawał po nagrzaniu. Teraz mam 2004r i turbo sterowane elektronicznie i jęczenie od prawie 2 lat jest tylko na zimnym... a świszczenie pompującej powietrze turbiny słychać jak się depnie zawsze - ale to musi być słyszalne bo ten element pompuje powietrze...

...odkurzacze też słychać i nie pisze tu o dźwięku silnika elektrycznego.

Jeśli chodzi o pytanie autora tematu to turbo będzie pasowało ... tylko to z aukcji jest niekompletne - brak mu akuatora. Nawet podczas regeneracji turbiny mało kto rusza ten element w sensie przestawiania jego parametrów nie licząc małej regulacji.

Pozdrawiam SIEKIER'A

:twisted:

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zapodaj jakiś filmik z tym gwizdem, żeby nie było, że wymienisz dobrą turbinę na jakąś niepełnosprytną :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Czyli będzie pasowało. Jutro przyjdzie do mnie turbinka. W poniedziałek montaż. Czy cena 300 zł za zmianę, to dobra cena ? Nie zdziera ze mnie mechanior ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zależy od regionu, bo ceny są zróżnicowane, ale raczej to górna półka. Pamiętaj, że wypadałoby wymienić olej.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL