Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio wymieniłem żarniki na nowe bo bardzo słabo świeciły. Lecz po wymianie okazała się dość nie wielka różnica w świetle. Co może być tego przyczyną ???? Dodam że u kolegi świecą takie same xenony strasznie mocno że nie da się przy włączonych światłach na nie popatrzeć a u mnie można. Nie wiem czy jest to może wina zabrudzonych kloszy czy raczej coś innego (może soczewki), ale chyba coś innego bo światła drogowe świeca bez zastrzeżeń. Proszę o jakieś propozycje :lol: :D

Opublikowano

nowe oryginalne cena z ASO 615 zł za 2szt

wydaje mi się że jest to chyba przepalony odbłyśnik ale nie wiem jak to sprawdzić bez zdejmowania klosza

Opublikowano
Jaki problem w zdjeciu klosza? 2 minuty i po robocie
Miałeś wypadek? Pomogę w uzyskaniu odszkodowania
Opublikowano
tylko zrób to w ciepłym garażu najlepiej. Zimny plastik nie lubi odginania, a tam troche zaczepów i pourywasz jak to bedzie po nocy zmrożone :P
szukam
Opublikowano
Pozwolę sobie wykorzystać temat kolegi, czy ktoś demontował odbłyśniki w lampie z xenonem? Klosz oraz czarny kołnierz zdejmuje się bardzo sprawnie, ale jak mam odbarwiony odbłyśnik w koło soczewki i chciałbym spróbować go odnowić to musiałbym jakoś go wydostać z lampy, oglądałem i nie znalazłem pomysłu na wymontowanie, ktoś coś poradzi?
Opublikowano
z tego co sie orientuje musisz cały reflektor rozbierać od wewnatrz, ale są firmy co sie tym zajmuja wiec możesz im to wszystko zostawić jak sam nie wiesz co i jak