Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ,mam problem z czujnikiem parkowania,jak wrzucam wsteczny to jest ciagły sygnał.Wcześniej był normalny czyli przerywany.Jak to mozna naprawic ? i czy taki czujnik trzeba jakosc adpotowac czy wystarczy kupic nowy i tylko go wpiąć ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kupić nowy i zamienić, włącz zapłon, wbij wsteczny i przykładaj ucho do każdego czujnika, jak tyka to jest ok, jak nie to masz przyczynę, przed wymianą sprawdź wtyczkę, ewentualnie zamień miejscami, żeby mieć pewność, że padł czujnik.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
oczywiście jest uszkodzony czujnik. Niektórzy mówią że sprawny bzyczy, tyka jak zwał tak zwał w moim przypadku się to nie sprawdzało jakoś. Najlepiej to było by inpa to sprawdzić a jak nie to kup sobie jeden czujnik i w ciemno podmieniaj i sprawdzaj. Chyba że jest jeszcze jakiś "domowy" sposób na sprawdzenie ale jeszcze się nie spotkałem. AAA i kup odpowiedni czujnik bo są rózne. Wyciągnij sobie listwe i zobacz jaki masz i na ile pinów.
Opublikowano
Witam,dzisiaj naprawiłem pdc,powodem była wypieta wtyczka od czujnika,Auto chyba bylo po dzwonie jak go kupiłem,bo zderzak jest popekany.kolejna perełka z allegro
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

Musze odswiezyc temat bo mam taka sytulacje iz wiem ktory czujnik nie dziala. Kupilem nowy wsadzilem i dalej parktonik nie dziala. Zamienialem czujniki miejscami kombinowalem na rozne sposoby ale caly czas 2gi czujnik od lewej nie dziala, tzn nie brzeczy.

Co moze byc jeszcze przyczyna? Jest jakis modol lub kabel albo jakis bezpiecznik ktory odpowiada za to?

Pozdrawiam

Opublikowano
W kombiaku masz w bagażniku podłogę, a między tą podłogą, a kanapą jest jeszcze kawałek podłogi stałej. I właśnie pod nią jest moduł PDC.