Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam dzis robilem z bratem maly test ktora 320d lepiej chodzi. nie wiem od ilu sie turbo zalacza 1850 obrotow? bo u mnie depnę w gas przy 2 tysiacach i auto idzie a u brata od prawie 3 tys i pozniej idzie normalnie tak jak u mnie ale czasami zalaczy mu sie wczesniej . Pytanie gdzie szukac problemu ?czy to moze byc tem maly zaworek podcisnieniowy przy turbinie czy co?
Opublikowano
Może być tyrbo troche zabrudzone i przycina się wichajster który otwiera łopatki.Zdejmij cięgiełko i zobacz ręką czy ciężko chodzi albo się nie przycina
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak, chodzi o silikony, może zamienić elektrozawór turbo i egr miejscami, przy okazji przeczyścić.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
no ma i od niego można zacząc. źle sterują turbiną i stąd brak mocy z niższych obrotów i zaczyna ciągnać późno. Normalnie od poniżej 2tyś zaczyna ładnie dmuchać i czuć ciąg.
szukam
Opublikowano

Dzis zagladalismy pod maski u brata na kielichu prawym u niego jest takie cos od turbinny o ile sie nie myle a u mnie tego nie ma .Czy to dlatego ze moja turbina jest sterowana elektronicznie a jego mechanicznie? moje z roku 2004 auto jego z 2003

ponadto u niego nie ma przewodow podcisnieniowych wogole i co one daja skoro jego auto jedzi bez tego ? 3roznica to on nie ma termostatu egr i wogole po co on jest ,zeby auto szybciej sie grzalo czy jak? czy tylko po to zeby wydac o 200zl wiecej na 2termostat . bo jesli te przewody maja wplyw na zalaczanie turbo bo u niego to od 3 tys dopiero auto ciagnie jak trzeba. egr mial czysczone ostatnio ze 2 miesiace temu

Opublikowano

podciśnienie na pewno ma. To przy kielichu to albo zbiorniczek podciśnienia albo zaworek do sterowania turbiną.

W 2004r weszło chyba sterowanie turbiną elektroniczne a nie podciśnieniowe wiec to się zgadza.

Proponuje zacząc coś robić i sprawdzać, a nie tylko pisać na forum bo od tego auto nie zacznie jeździć. Najlepiej pod komputerem podczas jazdy zobaczyć czego brakuje, czy powietrza, czy turbo słabo dmucha itp.

szukam