Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z xenonami. Dodam że są to fabrycznie montowane xenony. Podczas jazdy gdy się ściemnia lub gdy jest już zupełnie ciemno wogóle nic nie widać. To że wogóle świecą widze jak podjadę do innego auta. Czyściłem już klosze zarówno od środka jak i na zewnątrz ale to nic nie pomogło. Przy zdejmowaniu klosza zaówżyłem że odbłyśnik wyglądał na przypalony tzn miał kolor brązowy. Żarniki lewy i prawy świecą jednakową barwą. Gdy się stoi przed autem to xenony świecą i powiedziałbym że całkiem mocno. Mechanik doradził mi żeby wymienić całe lampy na nowe, ale to spory koszt. Czy może któś miał podobny problem i mógłby mi pomóc. Dziekuję z góry za pomoc.

Piotrek

Opublikowano
Witam,tez miałem taki problem jak ty,przyczyna wypalony plastikowy odbłysnik,w środku czarny jak wegiel.Jest pare wyjść,musisz zregenerowac te odbłysniki,efekt jest taki że po roku dalej sie wypala,nie polecam.Drugi sposób to założyć odbłyśniki od innego modelu bmw gdzie tam sa metalowe odbłysniki i taki lampy posluza do konca dni auta.Trzeci sposób kupic używane koszt 1500 zł.Czwary sposób najgorszy kupić nowe orginalne za 3 tys sztuka.Ja osobiście polecam zadzwonic do tego gościa http://www.xenon-serwis.pl/ on poda Ci numer do jego kolegi,a ten kolega wstawi ci metalowe odbłysniki od innego modelu bmw.koszt 200 zł za sztuke,mozna tez wypolerowac klosz za 50 zł,klosz wygląda jak nowy
Opublikowano

A

Witam,tez miałem taki problem jak ty,przyczyna wypalony plastikowy odbłysnik,w środku czarny jak wegiel.Jest pare wyjść,musisz zregenerowac te odbłysniki,efekt jest taki że po roku dalej sie wypala,nie polecam.Drugi sposób to założyć odbłyśniki od innego modelu bmw gdzie tam sa metalowe odbłysniki i taki lampy posluza do konca dni auta.Trzeci sposób kupic używane koszt 1500 zł.Czwary sposób najgorszy kupić nowe orginalne za 3 tys sztuka.Ja osobiście polecam zadzwonic do tego gościa http://www.xenon-serwis.pl/ on poda Ci numer do jego kolegi,a ten kolega wstawi ci metalowe odbłysniki od innego modelu bmw.koszt 200 zł za sztuke,mozna tez wypolerowac klosz za 50 zł,klosz wygląda jak nowy

A co sądzisz o zamienniku takim jak są na allegro depo itp ich koszt to ok 900zł??

Opublikowano

Możesz kupić depo, nie są tragiczne, no ale nie jest to oryginał.

Z czasem też wystąpi Ci problem z odbłyśnikami. Lepiej chyba wstawić metalowe i mieć spokój. Co do samego klosza, to można kupić sam klosz nowy bez problemu. W wersji bez xenona był zadaje się taki sam. Wymiana to bajka bo tylko zaczepy go trzymają na dole i górze lampy.

Opublikowano
Czyli wychodzi na to że najlepiej wstawić metalowy odbłyśnik ale czytałem trochę na forum i niektórzy pisali że polerują też szkło soczewki ( nie wiem czy dobrze to zrozumiałem ) czy na wszelki wypadek zrobić to za jednym rozebraniem lampy czy darować to sobie i zobaczyć jaki będzie efekt po zmianie odbłyśnika??
Opublikowano

Hmmm, jeśli widać, że matowe, to lepiej zrobić. Jeśli nie matowe, to nie ruszać.

Takie moje zdanie.

Co do odbłyśnika to metalowy jest na pewno lepszą opcją. Ja bym w tym kierunku szedł. Jest to tańsze i wytrzymalsze na pewno.

Opublikowano

Mi też skakało, bo nie dokręciłem porządnie uchwytu żarówki. A już się złościłem bo myślałem, że lampa będzie do wymiany. Radzę najpierw sprawdzić mocowanie żarówki.

Ojciec ma depo w A6 i jest zadowolony, to chyba najlepszy z zamienników tanich.

Opublikowano
Był tutaj na forum taki przypadek, że kolega się zastanawiał dlaczego xenony mu słabo świeciły. Okazało się, że samo poziomowanie ustawiało mu światło w dół :)
Blachary Mam Was