Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dziś odebrałem dodatkowy klucz w ASO. Wszystko jest ok z wyjątkiem braku funkcji "komfortowego dostępu". Podobno trzeba ją indywidualnie doprogramować do nowego klucza. Mam w związku z tym pytanie czy w takim razie jestem skazany tylko na ASO, czy można zrobić to gdzie indziej (w Warszawie) za rozsądne pieniądze? W ASO winszują sobie za taką operację ok. 250zł...

Na czym polega taka operacja? Czy klucz siedzi w aucie, a auto jest podłączone do komputera czy klucz bezpośrednio ląduje w jakimś specjalnym, dedykowanym urządzeniu, które ma tylko ASO?

Jak to jest:)? Rozjaśnijcie mi proszę w głowie na czym polega taka procedura?

tomek

Opublikowano (edytowane)

Spróbuj tak: Wejdź do auta z oba kluczykami..ten na którym działa key less go włóż do stacyjki. Wyjdź z auta z niedopisanym kluczykiem i zamknij otwórz przyciskami auto..potem próbuj dotykiem..jakby nie zadziałało to rób jakieś kombinacje typu przytrzymaj dłużej przycisk na pilocieotwieranie/zamykanie..albo odrotnie niedziałający w stacyjkę i dotykiem na zew. U siebie pokombinowałem i się udało.Tu masz linki na których się wzorowałem http://www.a6klub.pl/all-kodowanie-pilota-vt984,105.htm

http://forum.vw-passat.pl/archive/index.php/t-96030.html

Edytowane przez alvarokr
  • Członkowie klubu
Opublikowano (edytowane)
Witam,

Dziś odebrałem dodatkowy klucz w ASO. Wszystko jest ok z wyjątkiem braku funkcji "komfortowego dostępu". Podobno trzeba ją indywidualnie doprogramować do nowego klucza. Mam w związku z tym pytanie czy w takim razie jestem skazany tylko na ASO, czy można zrobić to gdzie indziej (w Warszawie) za rozsądne pieniądze? W ASO winszują sobie za taką operację ok. 250zł...

Na czym polega taka operacja? Czy klucz siedzi w aucie, a auto jest podłączone do komputera czy klucz bezpośrednio ląduje w jakimś specjalnym, dedykowanym urządzeniu, które ma tylko ASO?

Jak to jest:)? Rozjaśnijcie mi proszę w głowie na czym polega taka procedura?

tomek

Na wstępie pytanie - czy tzw. "spare key", który otrzymałeś/kupiłeś w ASO jest na pewno z funkcją CA ? (masz klapkę chroniącą baterie?)

Auto może obsługiwać maksymalnie 2 klucze CA. Z CAS należy usunąć brakujący klucz CA i dodać nowy i połączyć go z odpowiednim "personalization number".

Bez podłączenia pod komputer nie da się dodać klucza aby działał jako CA (przynajmniej ja nie słyszałem o takiej możliwości).

Więcej informacji masz na PW.

Pozdrawiam :cool2:

Edytowane przez prmax
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Klucz CA został dopisany :cool2: a zgubiony zablokowany.

Pozdrawiam