Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam pewien problem jakieś 6 miesięcy temu kupiłem sobie wymarzone BMW E60 530D z 2003 tydzień temu, przez ten okres nie miałem z nią żadnego problemu, aż do nie dawna. Podczas jazdy po przejechaniu około 30 km padła cała elektryka, radio, ogrzewanie wszystko padło. Zjechałem ma pobocze wyłączyłem silnik żeby sprawdzić co się dzieje, i już nie dało się go włączyć zżarło cały prąd w aku. Została tylko laweta. W warsztacie podłączyli do prostownika na chwile i auto odpaliło normalnie. W warsztacie sprawdzili aku dobry, ładownie jest, bezpieczniki ok. Rozkładają ręce i nie wiedzą co się stało, teraz boje się gdzieś dalej jeździć czy znowu nie odwali mi tego numeru. czy ktoś z Was spotkał się z takim czymś albo wie co jest grane. Nie lubię widzieć swojej Betki na lawecie Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdz kleme IBS i regulator napiecia.
Opublikowano

sprawdź datę produkcji akumulatora ( jeśli jest oryginał jest wybita na jednym z kołków )

miałem podobnie i okazało się że akumulator jest do wymiany, był z 2004 roku

co jakiś czas był problem z uruchomieniem

można było go podładować i jeśli auto często jeździło było w miarę OK

koniec końców padł w czasie jazdy, po kolei były odłączane kolejne systemy

w bagażniku był na szczęście nowy, szybka podmianka i obyło się bez lawety :)

pozdrawiam

Opublikowano
Podlacz pod inpa lub dis i bedzie jasne

Tak jak Grzesiek mowi, stawiam na inteligentna kleme minusowa ibs

Podłączyłem autko pod kompa, tylko ze ten dziwny mechanik szybko wykasował błędy zanim je zobaczyłem, ale kątem oka widziałem ze były jakieś, widziałem komunikat że był jakiś problem z komunikacja z alternatorem i jeszcze cos tam, po wykasowaniu błędów i ponownym sprawdzeniu wyszło tylko ze przerywa świeca i nic innego. Czy jak by był problem z IBS to wykazywał go permanentnie czy jakoś okazyjnie?? Przy okazji sprawdziłem ładowanie około 14.8V jest.

Opublikowano
widze ze zmagamy sie z tym samym... odpialem dzis zasilanie do klemy inteligentnej pisz jak Ci idzie walka z maszyna..
Opublikowano
widze ze zmagamy sie z tym samym... odpialem dzis zasilanie do klemy inteligentnej pisz jak Ci idzie walka z maszyna..

Witam, najbardziej mnie wkurzyło ze ten dziwny mechanik skasował błędy za nim je zobaczyłem, a po ponownym skanowaniu oprócz tych swiec nic nie wykazał. Jedyne co mi na razie przychodzi do głowy to nabić trochę kilometrów i ponownie sprawdzić komputer za kilka dni, nie odjeżdżając zbyt daleko od domu w razie "w". Bo gdzieś dalej jechać i znowu lawetę wzywać to mi sie nie usmiecha. Bo w ciemno tego IBS nie bede wymieniać, zwłaszcza ze do tanich nie należy. Jak coś sie u mnie wyklaruje dam znać.

Pozdro

Opublikowano
wczoraj auto ledwo zakrecilo i padlo wiec naladowalem aku. wyciagnalem telefon ze srodka- stara bateria w telefonie podobno powoduje ze auto nie moze sie uspic do konca oraz odpialem czerwony kabel zasilajacy od klemy ibs i dzis odpalilo bez problemu jesli jutro tez bedzie ok to u mnie po sprawietak jak radza inni spróbuj odłaczyc ten kabel zasilajacy od ibs jak widzialem jeden jezdzi tu tak pol roku.... chociaz tego nie popieram ale do testu na 3-5 dni mysle ze bedzie ok