Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM. Od jakiegoś czasu rozglądam się za autkiem dla żony. Najbardziej wyposażeniem odpowiada jej ta http://moto.allegro.pl/bmw-318ti-140-ps-skory-klima-1998r-z-niemiec-i2886317748.html. Wisi już troche na allegro i to mnie troszkę niepokoi. Poza tym, że listwy na drzwiach ma pomalowane w kolor auto to nic więcej rażącego nie udało mi się wychwycić. Być może ktoś ją już oglądał, mam tam kawałek więc będę wdzięczny za każdą opinie.

VIN WBACG81010AT52596

Type code CG81

Type 318TI (EUR)

E series E36 (5)

Series 3

Type COMP

Steering LL

Doors 3

Engin M44

Displacement 1.90

Power 103

Drive HECK

Transmission AUT

Colour FARNGRUEN METALLIC (386)

Upholstery LEDER M.SCHWARZ/SCHWARZ (P9SW)

Prod.date 1998-05-05

S240A LEDERLENKRAD Steering wheel, leather

S243A AIRBAG FUER BEIFAHRER Airbag for front passenger

S260A SEITENAIRBAG FUER FAHRER/BEIFAHRER Side airbag for driver/passenger

S283A LM RAEDER/BMW STYLING II BMW LA wheel, BMW styling II

S305A FERNBEDIENUNG F.ZENTRALVERIEGELUNG Remote control for central locking

S315A HECKSCHEIBENWISCHER Rear window wiper

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFAL Deleted, model lettering

S410A FENSTERHEBER, ELEKTRISCH VORN Window lifts, electric, front

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Floor mats velours

S428A WARNDREIECK Warning triangle and first aid kit

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Interior mirror with automatic-dip

S441A RAUCHERPAKET  Smoker package

S473A ARMAUFLAGE VORN Armrest front

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Seat heating driver/passenger

S498A KOPFSTUETZEN IM FOND Headrests mechanically adjustable, rear

Code Description (interface) Description (EPC)

S510A LEUCHTWEITENREGELUNG ABBLENDLICHT Headlight vertical aim control

S530A KLIMAANLAGE Air conditioning

S550A BORDCOMPUTER On-board computer

S668A RADIO BMW REVERSE RDS Radio BMW Reverse RDS

S718A EXCLUSIV EDITION Exclusive Edition

S785A WEISSE BLINKLEUCHTEN White direction indicator lights

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG National version Germany/Austria

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Dealer List Europe

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR On-board literature, German

S915A AUSSENHAUTSCHUTZ ENTFALL Omission of outer-skin preservation

S945A BERUECKSICHTIGUNG PREISABHAENGK. Dummy-SALAPA

P971A EXCLUSIV PAKET Exclusive package

Opublikowano

To żeby było po naszemu :wink:

Numer podwozia WBACG81010AT52596

Kod typu CG81

Typ 318TI (EUR)

Typoszereg E E36 (5)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji COMP

Układ kierowniczy LL

Drzwi 3

Silnik M44

Pojemność skokowa 1.90

Moc 103

Napęd HECK

Skrzynia biegów AUT

Kolor FARNGRUEN METALLIC (386)

Tapicerka LEDER M.SCHWARZ/SCHWARZ (P9SW)

Data prod. 1998-05-05

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S240A LEDERLENKRAD Kierownica skórzana z pod.pow.

S243A AIRBAG FUER BEIFAHRER Poduszka powietrzna pasażera

S260A SEITENAIRBAG FUER FAHRER/BEIFAHRER Poduszka boczna dla kierowcy/pasażera

S283A LM RAEDER/BMW STYLING II Obr. BMW, st. le. BMW Styling II

S305A FERNBEDIENUNG F.ZENTRALVERIEGELUNG Pilot do zamka centralnego

S315A HECKSCHEIBENWISCHER Wycieraczka tylnej szyby

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

S410A FENSTERHEBER, ELEKTRISCH VORN Siłownik szyby elektryczny przedni

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S473A ARMAUFLAGE VORN Podłokietnik przedni

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S498A KOPFSTUETZEN IM FOND Zagłówki w siedzeniu tylnym mechaniczne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S510A LEUCHTWEITENREGELUNG ABBLENDLICHT Regulator zasięgu świateł

S530A KLIMAANLAGE Klimatyzacja

S550A BORDCOMPUTER Komputer pokładowy

S668A RADIO BMW REVERSE RDS Radio BMW Reverse RDS

S718A EXCLUSIV EDITION Pakiet wydania Exclusive

S785A WEISSE BLINKLEUCHTEN Lampy kierunkowskazów białe

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy/Austria

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

S915A AUSSENHAUTSCHUTZ ENTFALL Brak konserwacji pokrycia zewn.

S945A BERUECKSICHTIGUNG PREISABHAENGK. Dummy-SALAPA

P971A EXCLUSIV PAKET Pakiet Exklusiv

Daj sobie spokój z tym autem.Przebieg na bank skręcony i to sporo :mrgreen: a poza tym Gubin

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

Co do przebiegu to też biorę na niego sporą poprawkę, znamy nasze krajowe realia :roll: .

O sprzedawcach z Gubina też coś mi się obiło, jednak wolałbym osądzać auto po jego stanie a nie pochodzeniu handlarza, czyli proszę o jakieś uwagi wyłapane z fotek.

Opublikowano

Hej

Nie jest zły ...po za pękniętym zderzakiem przód i parującymi lampami nie ma się do czego doczepić :!:

Cena dobra jedź i oglądaj

http://img831.imageshack.us/img831/5108/c266261948.jpg

http://forum-lines.ru/rez/ab230811.gif

To JA HA HA HA u cioci na imieninach

http://www.youtube.com/watch?v=i2IxI38tfYA

Moja ŻABKA http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=156&t=212074

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ciekawe czy ten automat jest coś warty.

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano

Według sprzedawcy skrzynia i silnik są ok, do ogarnięcia coś w zawieszce z przodu. Ja osobiście nie jestem zwolennikiem automatów( tych starszej daty) ale żona się uparła.

A tak w ogóle Panowie to troszke wiary :D być może to jest pierwszy handlarz z Gubina który się nawrócił :8) i nie kłamie... może reszta pójdzie za nim... a Gubin stanie się mekką aut bezwypadkowych i z realnymi przebiegami a mierniki lakieru będzie można oglądać tam tylko w muzeum :P :P :P

Opublikowano
Według sprzedawcy skrzynia i silnik są ok, do ogarnięcia coś w zawieszce z przodu. Ja osobiście nie jestem zwolennikiem automatów( tych starszej daty) ale żona się uparła.

A tak w ogóle Panowie to troszke wiary :D być może to jest pierwszy handlarz z Gubina który się nawrócił :8) i nie kłamie... może reszta pójdzie za nim... a Gubin stanie się mekką aut bezwypadkowych i z realnymi przebiegami a mierniki lakieru będzie można oglądać tam tylko w muzeum :P :P :P

Trzeba jeszcze tylko ustalić definicję i zakres słowa uczciwość w tej branży.To określenie daje swobodę interpretacji, coś jak bezwypadkowy. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :D Ale taka uczciwość w wydaniu gubińskim, to chyba jak wejscie owcy w środek stada wilków. Zresztą jak w kilku innych "zagłębiach samochodowych" trzeba sie dostosować.

Opublikowano

Proszę mnie źle nie zrozumieć, ale co można wyciąć przy aucie za niecałe 4000 zł? (może poza katalizatorem :lol: )Wałek na vacie? Podpicowany rozbitek? Toż to nieco zmęczony życiem (jak widać już na zdjęciach) starszy egzemplarz z Niemiec, wyrwany za nie więcej jak 500 euro. Sprzedawca nie ukrywa że stuka zawieszenie, mankamenty optyczne widać już na zdjęciach, a od strony technicznej uwierzcie mi że żaden handlarz nie kupi świadomie takiego auta z np. uszkodzoną uszczelką pod głowicą tylko po to aby wsadzić klienta na minę, bo to on może z nim zakwitnąć. Przebieg? Stan lakieru? Moim zdaniem przy aucie liczącym tyle latek i w tej cenie pierwszoplanowa rola to stan techniczny, a tego nie dowiesz się ani ze zdjęć ani z podobnych for internetowych.

Wada jaką już znam to z pewnością umowa na Niemca. Niby niegroźna przy starym aucie, ale po pierwsze poświadczasz nieprawdę, po drugie czeka cię latanie po urzędach. Opłaty, transport, pierwsze poprawki, wyjdzie z 7000-7500 zł na początek. Do tego opcja powrotu na kołach - buhaha, chyba nie na tych pogietych tablicach z innego auta? Zresztą nawet jak są z tego to są wymeldowane. Jak Cię złapią po drodze na kołach, to niezależnie od tego czy masz OC i tablice to szykuj się na 500 zł mandatu.

Gadki o Gubinie są zasadne przy droższych autach, gdzie czai się prawdziwe lubuskie zło - piękne Q-czki, Cayenny i Xy + papiery na LKW, cofane liczniki, umowy na Niemca na auta kupowane netto itp. Natomiast jeżeli chodzi o tańsze autka to znam całą masę chłopaków z Gubina, którzy codziennie robią 50km objazd okolic Forst-Cottbus i w zaprzyjaźnionych warsztatach czy salonach wyciągają takie starsze roczniki w bardzo okazyjnych cenach. Nikt się nie bawi nawet w sprzątnięcie takiego auta, bo i po co. Niestety aby zainteresować klientów z głębi kraju korzystać muszą z usług profesjonalnych fotografów. Inaczej nikt na drugi koniec Polski nie przyjedzie po starego grata.

Opublikowano

Parę miesięcy :shock: to trochę zastanawiające... Ja tam cudów nie oczekuję( ma swoje lata) ale boje się, że np. może zostawiać 4 ślady.

Może znajdzie się ktoś kto już ją oglądał????

Opublikowano

Matko Boska, jakie 4 ślady, poczytaj co napisałem wyżej...myślisz że opłaca się komus przywozić mocno uszkodzone auto z 98 roku, naprawić je (pozostawiając pęknięty zderzak z przodu), po to by sprzedać je za niecałe 4000 zł? Z takiego strzała nawet wyciągniętego za darmo sprzedaje się części, a nie bawi w naprawę...

Ty się martw czy silnik zdrowy, czy skrzynia nie przeciąga, czy w zawieszenie i w opony nie trzeba wsadzić dwóch tysięcy...to są problemy aut w tej cenie.