Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jest różnica, jak będziesz miał je w rękach to zobaczysz :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

To moze zalezy gdzie na tym allegro patrzysz. Ja kupowalem corteco od goscia i sa dwie rozne. Nie wiem czy jest to jakas kosmiczna roznica ale jak jest, to jest.

Natomiast poduszki skrzyni obie sa np takie same. Warto wymienic wszystkie 4 od razu jak bedziesz wymienial.

Opublikowano

yhy....

ale czym tak naprawde one sie roznia ? widac jakos golym okiem ?

Programowanie/Obróbka CNC - Fanuc/Sinumerik/Heidenhain
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak, kolega zielo ładnie to opisał :cool2: sam korzystałem z jego instrukcji :wink:

viewtopic.php?f=15&t=135284

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ciasno jest. Wymienione mam ostatnio wszystkie cztery i musze powiedziec ze roznica kolosalna. Silnika w srodku nie słychac, przed wymiana czy miałem drzwi zamkniete czy otwarte głośno było jak nie wiem co. Teraz cisza. Po drugie drgania zmieniejszyły się o 95%. Czuć lekkie wibracje, ale minimalne i nie przenoszą sie na wszystko jak przed wymiana. Wczesniej było jak bym miał fotel z masażem teraz zero drżenia.
Opublikowano
polecam również wymianę poduszek, auto nie do poznania. Ja robiłem to na kanale i używałem odwróconego do góry nogami podnośnika z bmw opartego na belce leżącej na kanale do uniesienia silnika bo żaden inny podnośnik mi się tam nie mieścił i nie polecam takiego sposobu nikomu - debilizm :twisted:
Opublikowano
Wymiana wszystkich 4 poduszek to jedna z najtańszych wymian jakie można wykonać w naszych ropniaczkach, bo różnica jest wyczuwalna nawet dla laika motoryzacyjnego ( bez obrazy oczywiście ).
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja za lemfordera do automata pod silnik i skrzynie zapłaciłem w IC 330zł po jakiś mega zniżkach od kolegi, bo bez zniżek wychodziło koło 560zł.
Opublikowano
Witam,ja tez wymieniałem poduszki silnika komplet lemfordera,i sie zastanawiam czy mógł bym pomylic strony poduszek,to znaczy czy jakbym zalożył lewa na strone prawa czy też by pasowała poduszka ?