Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pas pasażera z przodu bardzo kiepsko się zwiją po odpięciu, czasami po prostu zostaje niezwinięty i wisi. Czy ktoś miał podobne problemy, co jest tego powodem, jaka część do wymiany i jak się do tego zabrać?
Opublikowano

nic nie wymieniaj. Bo nic się nie zepsuło.

Weź wode z mydłem albo z jakimś płynem do naczyń i umyj wszystkie pasy z jednej i drugiej strony, wyciagnij je maksymalnie i ładnie wymyj, najlepiej wszystkie 4 zwijane.

Ci co wątpią w tą metode najpierw powinni spróbować, a nie wyśmiewać.

szukam
Opublikowano

A ktos wysmiewal? Napisalem, zeby sprobowal. Ja bym rozebral i chociaz wyczyscil mechanizm, przesmarowal.

Napisalem, ze moze sprobowac mycia nie, zeby tego nie robil. Po prostu ludzie pisali, ze im to nie pomagalo, wiec wierze im. Mimo wszystko komus widocznie pomaga, skoro sie zaleca. No nic...

Czytaj ze zrozumieniem chlopaku :cool2:. Wesolych!

Opublikowano
Ja to juz u siebie przerabiałem,i tez myślałem że zwijacz jest winny że słabo zwija,później nawet popryskałem teflonem żeby lepiej sie ślizgał,ale nie polecam tego bo później śmierdzi cały pas.Ja w swoim pasie ściełem delikatnie te zweżenie u góry po czym załamuje sie pas.Po tym zabiegu pasy chodza jak nowe,moim zdaniem jest za maly prześwit tam gdzie załamuje śię pas i to blokuje cały pas.jak ktos nie wieży to niech zrobi sobie test,niech rozwinie pas ale tak żeby trzymać przed tym załamaniem i nie póści pas,i zobaczy wtedy że pas sie dobrze zwija