Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym opisać swój problem z napędem navi, może ktoś miał podobnie i pomoże mi określić i wyeliminować tą usterkę a więc ostatnio miałem taki problem że samochód po postoju w garażu łapał płytę z navi i można było załączyć nawigację ale po przejechaniu kilku kilometrów i po wyłączeniu i ponownym uruchomieniu auta już navi nie komunikowała się z płytą i już nawigacja nie działała a ostatnio problem sie nasilił bo juz wcale się nie łaczy tzn. nie czyta płyty a nawet czasami monitor się wyłącza podzcas jazdy i wiesza sie obraz tzn. komputer wskazuje przykładowo zasięg na paliwie 100 kilometrów a w rzeczywistości na liczniku jest inny i się zmienia a na monitorze jest niezmienny i nawet nie mozna nic uruchomić, radia itp.

Proszę o pomoc czy zbliża się koniec czytnika czy to jakis inny problem?

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
Pierwsze co posprawdzaj wtyczki, czy coś się nie wypięło. Ja ostatnio miałem problemy z moim radiem. Wsadziłem radio na szybko i kostki od navi nie wpiąłem do radia to normalnie jakieś cuda się porobiły, że zasięg, średnią prędkość przestawiło z km na mile i przy dojeżdżaniu do skrzyżowań pokazywało mi jakieś cyfry nie wiem z czym związane bo nie było nawet przy nich jednostki :D Pokazywało tak samo jak przy nawigowaniu i przy dojeżdżaniu do skrzyżowania tyle, że bez jednostek.
Opublikowano

hej

warto też przeczyścić laser, ale zapewne to już przerabiałeś...

może pomocne byłoby podpięcie innego czytnika do spr.

np. mojego przy okazji planowanej wizyty :?:

jeśli to kwestia czytnika to w Twoich okolicach jest firma która powinna to ogarnąć jak forum zawiedzie :wink:

Opublikowano
hej

warto też przeczyścić laser, ale zapewne to już przerabiałeś...

może pomocne byłoby podpięcie innego czytnika do spr.

np. mojego przy okazji planowanej wizyty :?:

jeśli to kwestia czytnika to w Twoich okolicach jest firma która powinna to ogarnąć jak forum zawiedzie :wink:

Andie powiem tak po swiętach możemy wreszcie się spotkać bo szczerze powiedziawszy nie miałem czasu ale dokładnie w czwartek po południu na 100% możemy się umówić.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D