Skocz do zawartości

320i silnik 2.2 oplaty przy rejestracji samochodu z niemiec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam posiadam bmw 320i z silnikiem m54b22 i on ma 2.2 170km ale oznaczenie 320i więc jak to jest opłaty będą do 2.0 czy ponad 2.0 ??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ponad 2.0 - masz już auto luksusowe :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

za rocznik 2001 330d zapłaciłem 2450 akzyzy miesiąc temu

jeśli chcesz zmniejszyć akzyze porozkręcaj trochę samochód zaoszczędzisz około 1000zł

ale całkiem nie ma szans oobejść Akcyzy

Opublikowano
ja go kupiłem za 1000 euro bo jest do malowania ponieważ ktoś użył na lakierze gwoździ to powinno już trochę spaść a czy oni muszą widzieć samochód czy wystarczą zdjęcia bo zamierzam pojechać go rejestrować z samymi dokumentami a samochód chce w niemczech zostawić
Opublikowano (edytowane)
zamierzam pojechać go rejestrować z samymi dokumentami a samochód chce w niemczech zostawić

Rozumiem ze orientujesz się w aktualnych przepisach co do przeglądu i masz jak go załatwić ??

Edytowane przez sfinks311
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
przegląd już mam zrobiony także wszystko ok tylko pytanie czy do urzędu celnego wystarczą zdjęcia ? i od jakiej kwoty mniej więcej według ich cennika będę płacił akcyze ?
Opublikowano
jak chcesz zaniżyć to musisz mieć opinię rzeczoznawcy , z tym do celnego masz jechać a jak oni będą mieli wątpliwości to wysyłają swojego rzeczoznawce ten pierwszy weźmie 250 drugi 300zł
Opublikowano
z samymi zdjęciami to możesz do kolegi jechać i jemu pokazać bo w urzędzie celnym cię wyśmieją bez opini rzeczoznawcy , a jak umowa będzie zbyt zaniżona to policzą ci od ceny giełdowej maxymalnej wiem bo moja ciotka jest celniczką
Opublikowano

Liczą na podstawie eurotaxu lub audatex. Jeśli chcesz znać chociaż tak +/- wartość auta to zadzwoń np. do axa direct i powiedz, że chcesz kalkulację składki OC+AC do AC wezmę wartość właśnie z kalkulatora. To Ci może dać jakiś obraz sytuacji co do wartości auta. Wiadomo, że w celnym masz "widełki" i to celnik decyduje jaką wartość przyjąć, możesz mieć opinię biegłego rzeczoznawcy odnośnie stanu auta - lecz tutaj podobnie - celnik może dopuścić opinię biegłego lub nie.

Trudno powiedzieć czy zdjęcia zaakceptują. Ksero briefu, przegląd, wyrejestrowanie auta - wiadomo kwity trzeba mieć też w oryginale do wglądu.

Opublikowano
to jednak warto w razie czego porobić zdjęcia dokładne tego samochodu może celnik będzie miał dobry humor i mnie potraktuje łagodnie :D
Opublikowano
to może jednak się pośpieszę i wymienię dwumase i sprzęgło i pojadę nim do polski chyba bardziej będzie mi się opłacało bo narazie stoi unieruchomiona