Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z odpaleniem auta. Wczoraj wsiadam do auta, mam wł. kontrolki, świece już się nagrzały bo kontrolka zgasła.. próbuje odpalić a tu auto nawet nie drgnie. Z racji takiej ze mam rozrząd z łańcuchem postanowiłem odpalić auto na popych na 3 biegu.. auto odpaliło... pochodziło z 2-3 min i je zgasiłem odczekałem jakies 2 min i znów odpaliłem bez problemu.

Po upływie 2-3 godzin znów to samo, nie chce odpalić.

Podejrzewam rozrusznik i zamierzam jutro jechać do elektryka, mieliście taki problem ? jak znaleźliście rozwiązanie i jak to wyszło Was cenowo.

Opublikowano

No to masz rozrusznik do smieci ja nawet sie nie stara. Jak to sie mowi - zdarza sie. To podobno slaby podzespol w naszych silnikach.

U mnie wymienil poprzedni wlasciciel ale znam paru kolegow z forum (Yoshimura chocby) ktorym tez padl z dnia na dzien.

Opublikowano
Witam,

Mam problem z odpaleniem auta. Wczoraj wsiadam do auta, mam wł. kontrolki, świece już się nagrzały bo kontrolka zgasła.. próbuje odpalić a tu auto nawet nie drgnie. Z racji takiej ze mam rozrząd z łańcuchem postanowiłem odpalić auto na popych na 3 biegu.. auto odpaliło... pochodziło z 2-3 min i je zgasiłem odczekałem jakies 2 min i znów odpaliłem bez problemu.

Po upływie 2-3 godzin znów to samo, nie chce odpalić.

Podejrzewam rozrusznik i zamierzam jutro jechać do elektryka, mieliście taki problem ? jak znaleźliście rozwiązanie i jak to wyszło Was cenowo.

Nie odpalaj juz w przyszlosci na popych szczegolnie diesla a to ze ma lancuch to nie znaczy ze nie mozna go zerwac

Jak wymiana calego rozrusunika to tylko polecam niemieckie(wymiana na regenerowany oddajac stary),nie daj sie skusic na jakies wloskie