Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich chciałem tylko się dowiedzieć jakie są objawy zepsucia turbiny ?

Dzisiaj odpaliłem auto po 5 dniach i turbina nie działała...

Dodam tylko że jeden wtrysk mam do regeneracji nie wiem czy to ma coś wspólnego z turbiną czy przez to przechodzi w tryb serwisowy ?

Opublikowano
ostatnio dobierałem się do wtrysków ściągnąłem kolektor i próbowałem wykręcić wtrysk ale był tak zapieczony że nie dałem rady muszę pojechać do kogoś żeby mi to wykręcił ale tak myślę czy wtedy czasem czegoś źle nie skręciłem możliwe to jest ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Już były takie wpadki, więc jak tak będzie to tylko się cieszyć :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
wiesz co pamiętam że go ściągałem ale nie pamiętam żebym go zakładał... jutro to sprawdzę jeśli to będzie ten czujnik to jestem debil xd

Czekamy z niecierpliwością....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
no i wychodzi na to że jestem debil. Turbina już działa na szczęście teraz już tylko zostało mi wymienić wtryskiwacz ;D dzięki za pomoc sam bym nie przypomniał sobie o tej wtyczce ;D
Opublikowano

Wiesz co, wsadz srubokret tuz za gwintem od przewodu wysokiego cisnienia (tego metalowego) i podwazaj. W tym czasie druga osoba kreci wtryskiem na prawo i lewo jednoczesnie ciagnac w gore. Czasem trzeba gora dol tez popracowac. Nie ma opcji, zeby nie poszlo. Tylko wszystko z czuciem.

Sciagacz o dziwo robi prawie ta sama robote.

Opublikowano
Jak zdiagnozowałeś że akurat ten jeden wtrysk jest do wymiany ?

Byłem na komputerze i mi wykryli że 3 wtryski do wymiany są wymieniłem dwa poprawiło się ale za jakiś czas znów zaczął nierówno pracować i szarpać myślę że to ten 3 nie wymieniony wtrysk ale teraz jak już pojadę do Polski to wyciągnę wszystkie i dam do sprawdzenia

Opublikowano
Wiesz co, wsadz srubokret tuz za gwintem od przewodu wysokiego cisnienia (tego metalowego) i podwazaj. W tym czasie druga osoba kreci wtryskiem na prawo i lewo jednoczesnie ciagnac w gore. Czasem trzeba gora dol tez popracowac. Nie ma opcji, zeby nie poszlo. Tylko wszystko z czuciem.

Sciagacz o dziwo robi prawie ta sama robote.

No ja trochę się pobawiłem z tym wykręceniem tego wtrysku ale robiłem to na dworze pogoda nie za bardzo była do takich wyczynów dlatego muszę znaleźć jakiegoś mechanika który to ogarnie...