Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć.

Szukałem na forum ale niestety nie znalazłem problemu który u mnie występuje.

Od pewnego czasu słychać miarowe stukanie w kabinie bez względu na to czy samochód stoi czy jedzie, czy jest na P czy D. Częstotliwość uderzeń jest zawsze taka sama nawet po zwiększeniu obrotów silnika. Oczywiście podczas szybszej jazdy hałas ten jest zagłuszany przez pracę silnika szum opon itp.

Próbowałem zlokalizować pochodzenie tego dziwnego dźwięku i wydaje mi się że jest gdzieś w okolicach tylnego lewego koła.

Czy ma ktoś pomysł na taką usterkę?

Pozdrawiam

Michał

Edytowane przez bondowski
Opublikowano
Jeśli to i na postoju i w czasie jazdy i bez różnicy na jakim biegu to może wydech np. spadł albo się urwał z zaczepów i się o coś obija :roll:

Ex:

IX M60

F96 X6M Comp.

G05 X5 m50d

F90 M5 Comp. 780km

G01 X3 30i

F86 X6M 575km

F15 X5 25d

E71 X6 40d

E70 X5 4.8i

E61 535d

E31 850ci cudo:)

E53 X5 4.4i

E46 328ia

E39 540ia

E39 535i

E39 528i

i sporo innych ale już nie BMW 🙂

Opublikowano

Mam sprężyny.

Dzisiaj stuku nie ma. Chyba jest to związane z niskimi temperaturami.

Opublikowano
tak to ogrzewanie postojowe u mnie jest to samo jak jest zimno to tak jak by pompka pracowala w okolicach tylniej osi prawda??? to normalne, ogrzewanie dodatkowe wlacza sie automatycznie jak jest zimno lub mozna je samemu z pilota tego duzego odpalic. nie ma powodu do obaw :) :D a dokladnie to stukanie to pompka ktora pompuje paliwo do ogrzeewania postojowego, bo to ogrzewanie ma zupelnie inny uklad zasilania paliwem, nie korzysta ze zwyklej pompy paliwa tylko ma swoja mala pompke
Opublikowano

Tak mam ogrzewanie postojowe ale dzisiaj takze bylo wlaczone bo chyba caly czas pracuje jak tylko temperatura spada ponizej 4 stopni.

A tak przy okazji jak wlaczyc z duzego pilot? Myslalem ze jest tylko mozliwosc zaprogramowania czasu wlaczenia o okreslonej porze.

Opublikowano
no u mnie tez caly czas chodzilo jak temperatura byla okolo 0 stopni, dzisiaj jest 8 stopni i juz nie chodzi,tez wlasnie nie wiem dokladnie jak dziala to ogrzewanie wiem ze mozna w komputerze zaprogramowac wlasnie o ktorej godzinie ma sie wlaczac a z pilota to nie wiem bo jeszcze nie probowalem bo baterie mam wyczerpana i nie wiem gdzie taka kupic
Opublikowano
żeby włączyć z pilota przytrzymujesz "Mode" aż zapali się dioda na pilocie i jeśli chcesz włączyć to nast "ON" a jak wyłączyć to analogicznie tylko z "OFF" :)
wwo_j
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Webasto włącza się automatycznie poniżej +5 stopni C. a włączenie z pilota opisane jest w instrukcji obsługi.
Opublikowano
dziwne bo u mnie w pilocie jest wyczerpana i jest 9v warta i wlasnie takiej 9v szukalem... i nie moglem znalesc wszystkie wlasnie albo 3v albo 6v, dzieki za info taka oryginalnie wchodzila?
Opublikowano
Re: E60 Stuki z tyłu samochodu

przez wwo_j » 17 Gru 2012 09:37

żeby włączyć z pilota przytrzymujesz "Mode" aż zapali się dioda na pilocie i jeśli chcesz włączyć to nast "ON" a jak wyłączyć to analogicznie tylko z "OFF"

czyli calkiem mozliwe ze nie mam bateri padnietej tylko nie umialem fachowo wlaczyc, jak patrzylem na pilota to na chlopski rozum myslalem ze rozruch ogrzewania postojowego spowoduje poprzez nacisniecie ON a jednak trzeba przytrzymac MODE :)