Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Podpowie ktoś w końcu jakie diody idą pod wskazówki lub jakie uda się zamontować ??

Są tam diody 2014 produkcji OSRAM, dostępne np. w tme, od biedy pasuje 0805 ale trzeba wybrać model o wyższej jasności.

• 8 miesięcy temu...
  • Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam, ma ktoś pojecie jakie ledy idą pod kreskę oświetlającą wskazanie ustawionej prędkości na tempomacie? :oops:

8e3d373e50a1.jpg

Opublikowano
Dostałem informację z innego forum, że niby ta kreseczka jest na osobnej tarczy niż tarcza zegarów, czyli osobne podświetlenie led ma tarcza prędkościomierza, a osobne tarcza od tej kreseczki na to wychodzi. Tylko nigdzie nie mogę znaleźć jaki tym diody tam siedzi. Dowiem się chyba dopiero po rozebraniu. :oops: :twisted:
  • 2 lata później...
Opublikowano
Odgrzeje trochę temat. Przeczytałem wszystkie komentarze i mimo wszystko nie znalazłem (chyba) odpowiedzi na moje pytanie. Na zegarach chciałbym zrobić niebieska obręcz a wskazówki były białe. Na zdjęciach które widziałem jak wymieniali diody np na białe to właściwie tylko cyfry były podświetlane na biało a te obramowki już nie. Wytłumaczy ktoś jak uzyskać taki efekt?