Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

zakupiłem x1 z 2011r z silnikiem 1,8d. Sprzedający mówił mi, że można z niego zrobić 2,0d 177'KM a wystarczy wymienić sterownik. Pytanie moje jest czy rzeczywiście oba silniki nie różnią się konstrukcyjnie a jedynie oprogramowaniem. Na pewno mają tą samą pojemność więc dlaczego jeden ma oznakowanie 1.8d a drugi 2.0d ?

Pozdrawiam

Piotr

Opublikowano

w BMW CI tak powiedzieli?

Głupot ktoś naopowiadał silniki sa takie same ale osprzęt wtryski turbina itd sa inne

Nie można zmienić od tak sobie sterownika w BMW nie mozna nawet panelu klimatyzacji zmienić! bo maja zakodowany VIN i sa problemy bo VIN sie nie zgadza

ja tak mam... Mozna to zrobić i mam to w planie u siebie (chodzi o ogrzewanie fotelów) ale w Twoim wypadku to bez sensu

ale :)

Mozna zrobić z tego silnika kolo 177KM... ja mam przerobiony na tyle 18d xD jak coś moge Ci podać namiary na PRIV auto ma przejechane 82K km a program od 20K km bez problemów. Znacznie lepsza dynamika.

no i koszta programu znacznie mniejsze

Co do oznaczeń taka jest polityka BMW 1.8 2.0 2.3 to wszystko 2.0 ale różnią sie mocą i osprzętem tak samo 3.0 3.5 i chyba 4.0 w przypadku np x5

Opublikowano

Bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedz.

Mam jeszcze jedno pytanie. Czy możliwe jest założenie całego wyposażenia "idrive" lub jak firma tu ogłaszająca się "combo" jeżeli jak pisałeś "... nie mozna nawet panelu klimatyzacji zmienić! bo maja zakodowany VIN i sa problemy bo VIN sie nie zgadza"?

Firma to oferująca zakłada takie systemy w samochodach które fabrycznie tego nie posiadały i piszą że wszystko działa. Czy to możliwe?

Dzięki

Piotr

Opublikowano

Napisałem ze mam zamiar zrobić to u siebie :) (panel)

wiec możliwe... panel klimatyzacji ktory mnie kosztował 200zł a zmiana VIN 400zł taki mój przykład

Ci co zakładają nawigacje raczej wiedza co robią ale słyszałem już o autach z problemami np po wgraniu "polskiej wersji"

należy wcześniej firmę sprawdzić jakieś opinie pewnie sa na forum. Musza do programować nowe moduły itd ale jak to sie odbywa nie wiem

może maja Czyste części bez VIN zaprogramowanego.

• Moderatorzy
Opublikowano

Nie ma żadnych problemów z dołożeniem nawi czy spolszczeniem.

Jak będziesz potrzebował to pisz w jakim rejonie chcesz to zrobić i polecimy Ci kogoś z okolicy.