Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I nie omieszkam tutaj pojechać po serwisie Bawaria w Katowicach :nienie: gdzie, za wymianę (sama robocizna) złamanego kołka w listwie deski rozdzielczej zaśpiewali mi 470 zł.... :duh: to jest poprostu żal........

Której listwie? bo te ozdobne są na metalowe kołeczki które raczej się nie łamią, a jak coś się łamie to plastik w listwie który je trzyma (ale wtedy trzeba wymienić listwę). Sama wymiana kołeczka to minuta roboty (dosłownie).

Innych listew na desce rozdzielczej nie kojarzę.

Opublikowano

I nie omieszkam tutaj pojechać po serwisie Bawaria w Katowicach :nienie: gdzie, za wymianę (sama robocizna) złamanego kołka w listwie deski rozdzielczej zaśpiewali mi 470 zł.... :duh: to jest poprostu żal........

Której listwie? bo te ozdobne są na metalowe kołeczki które raczej się nie łamią, a jak coś się łamie to plastik w listwie który je trzyma (ale wtedy trzeba wymienić listwę). Sama wymiana kołeczka to minuta roboty (dosłownie).

No tak jak mówisz, ale wtedy jeszcze nawet o tym nie wiedziałem ,że to takie banalne...(Chodziło o ten brakujący kołeczek)

Przy okazji pozdrawiam kolegę Andrzeja z Oświecimia, który dosłownie w 30 sekund ogarnął temat... :cool2:

Opublikowano

No tak jak mówisz, ale wtedy jeszcze nawet o tym nie wiedziałem ,że to takie banalne...(Chodziło o ten brakujący kołeczek)

Przy okazji pozdrawiam kolegę Andrzeja z Oświecimia, który dosłownie w 30 sekund ogarnął temat... :cool2:

I za 470 zl to chcieli zmienic?? Debile.

Opublikowano

Nie wiem od czego to zależy- może poprostu trafiłem na jakiegoś dziwnego doradce serwisowego... Hipek generalnie był jakiś średnio kumaty i generalnie niemiły. O co nie zapytałem nie wiedział o co kaman.... m.in pytałem o wymiane oleju , miski i filtra w steptronicu, aktualizacje sterowników silnika, skrzyni biegów itd.

We wszystkim widział problem, (podobno oni nie aktualizują sterowników gdyż jest to niezalecane :mad2: ...samochód musiałby stać na serwisie cały dzień - a to są wysokie koszta... Już nawet nie zapytałem jakie, bo wymiana kołka listwy w desce rodzielczej kosztowałaby prawie 500 zł ....)

Odczułem to jak "czego tutaj chcesz ,ze swoim starym 5 letnim e91, my tutaj takich staroci nie robimy żebraku... Tylko nowe 7 na pełnej papie"

Pewnie pracuja tam jeszcze inni normalni ludzie, ale to tylko przykład jak jeden buc potrafi zniechęcić do dalszych kontaktów z danym serwisem.

Opublikowano
Do ceny dodaj że w ASO nie chcąco coś urwą albo zgubią jakiś drobiazg, raz to był wkręt za 10zł, teraz znalazłem zatrzask na podszybiu nie wiem od czego urwali i jakie będą koszta :(
Opublikowano
Do ceny dodaj że w ASO nie chcąco coś urwą albo zgubią jakiś drobiazg, raz to był wkręt za 10zł, teraz znalazłem zatrzask na podszybiu nie wiem od czego urwali i jakie będą koszta :(

Zgadza się, nie zawsze ASO równa się perfekcyjnie wykonana usługa - ale mimo wszystko ryzyko jest mniejsze niż w jakimś przypadkowym warsztacie.