Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czesc wszystkim.

WEBASTO zalacza sie na jakies 40sek i koniec juz dalej nic nie probuje. Slychac prace jakby sie komora spalania studzila i nic wiecej. prawdopodobnie padla swieca zarowa ale nie jestem pewny gdyz blad w inpie mowi o jakims zwarciu do masy... :shock:

0 Gluehstift Flammwaechter

...Kurzschluss gegen Masse Fehler momentan vorhanden

po wykasowaniu blad powraca. czy swieca robi zwarcie? chce sie upewnic zanim zaczne rozbierac bo zimno na dworzu az strach :(

ps. rozumiem ze jak otworze piec to jakies uszczelki nowe potrzebuje lub oringi??

pozdrawiam

Swieca zarowa w webasto jest praktycznie niezniszczalna:) masz kolego uwalony sterownik na 90%

sprzedam iCom Next Ori
  • Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

świeca nie jest niezniszczalna...już pare popsutych mi sie trafiło, ale jednak najczęściej psuje sie sterownik,

co do uszczelek przy rozbieraniu pieca jeśli zrobisz to delikatnie a uszczelki nie są już popękane to spokojnie możesz założyć te co są, przy rozkręcaniu zwróć uwagę czy pod dmuchawą jest sztywna uszczelka(jakby papierowa) czy gumowa,jeśli sztywna to po odkręceniu śrub dmuchawy delikatnie odklej tą uszczelke od dmuchawy i z drugiej strony od korpusu

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

OD wczoraj śmiga webasto ;)

przypadkiem dowiedziałem się o fachowcu w mojej okolicy...

diagnoza standardowa - pompka - nie była używana przez xxx lat więc nie ma się co dziwić. no i oczywiście sterownik wywalał błąd.

Narazie mam wsadzony jakiś używany, też nie wiadomo ile pociągnie.

Mechanior oddał mi mój sterownik.

w można go w jakiś sposób naprawić. ?/

Jedyne wiarygodne media....:Woda, prąd, gaz...