Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam autko z 2008r 4,8i USA i rodzi sie pytanie o możliwość lekko utwardzenia tylnego zawieszenia i w jaki sposób jest to możliwe, bo odnoszę wrażenie iż jest ono zbyt miękie. Jechałem innym egzemplarzem i owe auto innaczej się zachowywało-tył bardziej sztywniejszy (auto kupione w D). Sprawdziłem wydajność amoryzatorów i zawieszenie jest ok przebieg auta 125tys km. Czy ewentualnie auta pochodzące z rynku USA mają inne nastawy zawieszenia?. Proszę o porade lub sugestie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
sa rozne zestawy zawieszen: zwykle, sportowe, adaptive drive, samopoziomujacy tyl; pewnie masz zawieszenie standardowe a drugi samochod, ktorym jezdziles mial inne

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
... do tego dochodzą różnice w ogumieniu: 18 cali i zwykłe opony a 21 cali i opony Run Flat to niebo a ziemia.
Opublikowano
Auto kolegi którym jechałem ma koła 19" i ja też , oba auta nie posiadają adaptive drive ale oba posiadają pneumatyczne zawieszenie samopoziomujące opony run flat
Opublikowano
Masz dwa rodzaje gum do pneuamtyka: sport i normal. (różnią się twardością i kolorem górnego plaskika który widać po otwarciu pokrywy koła zapasowego).
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ale to zakladam, ze jest uzaleznione od rodzaju zawieszenia? tzn. czy zawieszenie jako takie jest typu sport czy zwykle?

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Ja mam zwykłe zawieszenie z pneumatyką tylko na tył. W/g vinu wychodzi że mam sport gumy a w rzeczywistości były założone zwykłe. (???????) Po awarii jednej z nich (wybuchła sobie) założyłem sport'y bo tak wychodzi z vinu. Szczerze mówiąc, nie widzę żadnej różnicy w zachowaniu auta. Zapewne ( tak mi się wydaje ;-) ) twardość zawieszenia uzależniona będzie od twardości sprężyn a nie poduszek pneumatyki.