Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam 2 pytanka.

Posiadam 2 kluczyki, z czego odpalić auto mogę tylko jednym, natomiast drugi pasuje w zamkach, stacyjce itd., centralny zamek działa, ale odpalić e46 nim nie można. Z tego co się orientuję, to chyba nie jest zakodowany. Ile taka usługa kodowania może kosztować?

A drugie... Przyszła zima i pierwsze problemy z napędem na tył. W mojej e46 odłączony jest czujnik (zepsuty) w kole, przez co świecą się kontrolki ABS (działa), klocków (wymienione więc ok) i DSC. O to ostatnie chodzi. Nie jeździłem nigdy e46 z włączonym dsc (a u mnie nie wiem jak jest), ale nie jest łatwo moją betą ruszyć z miejsca. Wystarczy niekontrolowane dodanie gazu i opony się ślizgają. To normalne w tylkonapędówce, czy mam wychodzi na to, że dsc jednak nie działa? Mowa oczywiście o śniegu czy lodzie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

1. Jest pełno instrukcji w sieci i w "Sam naprawiam E46", więc znajdziesz jak zakodować.

2. Świecą się kontrolki - nie ma DSC, wymień czujnik na oryginalny! i będzie działać.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

a to autem przednionapedowym na sniegu czy lodzie się koła nie obracają ? tak samo jak dodasz gazu się obracają. Tylko nie powoduje to uslizgu tyłu, a po to beemki kupujemy żeby się tył slizgał.

jak naprawisz to DSC bedzie ci przyhamowywać koła oraz odcinać mocy aby się nie slizgały podczas ruszania.

szukam
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Napiszę jak "naprawiłem" DSC, gdyby ktoś miał też taki problem i szukał rozwiązania.

U mnie pomogło wykasowanie błędów przez INPĘ.

Śmieszne, bo kabel miałem od dawna a dopiero jak zima przeszła to naprawiłem DSC, a cała zima z wyłączonym :P

Przy okazji kontrolka od tylnych klocków też znikła.

Opublikowano
Jeśli chodzi o kluczyk to na pewno jest on dorabiany. Żebyś mógł nim odpalać samochód to musi zostać zaprogramowany immobilizer i tu raczej tylko serwis. :D
Opublikowano
Jeśli chodzi o kluczyk to na pewno jest on dorabiany. Żebyś mógł nim odpalać samochód to musi zostać zaprogramowany immobilizer i tu raczej tylko serwis. :D

Nie tylko serwis, a przedewszystkim serwis nie uruchomi starego kluczyka bo nie maja sprzetu.