Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Szukam opinii na temat tego egzemplarza.

Wisi pod linkiem: http://otomoto.pl/bmw-320-320d-compact-C22731879.html

1. Czy ktoś z forum miał styczność z tym modelem?

2. Ponieważ szukam od niedawna, nie wiem jak długo wcześniej wisiało ogłoszenie?

3. Przebieg wydaje się być nierealny. Sprawdzę z komputerem w serwisie, jeśli zdecyduję się na obejrzenie (a zależy to m.in. od Waszych opinii)

4. jestem zupełnie nowy w temacie. Przeczytałem wiele dobrych, ciekawych rad dotyczących tego, na co zwracać uwagę przy ocenie samochodu.

Czy możecie udzielić swoich opinii nt. tego, na co szczególnie zwracać uwagę przy oględzinach tego egzemplarza? Póki co rzuciła mi się w oczy różnica w pasowaniu końcówki zderzaka lewa/prawa strona. Ale może to być kwestia kadrowania.

Z góry dziękuję za pomoc.

Type

Value

VIN WBAAT71093KR09475

Type code AT71

Type 320TD (EUR)

E series E46 (5)

Series 3

Type COMP

Steering LL

Doors 3

Engine M47DO1

Displacement 2.00

Power 110

Drive HECK

Transmission MECH

Colour AMBRA-METALLIC (476)

Upholstery STOFF/KUNSTLEDER ASIA/PEACH (H4PP)

Prod.date 2002-11-07

Code

Description (interface)

Description (EPC)

S255A SPORT-LEDERLENKRAD Sports leather steering wheel

S302A ALARMANLAGE Alarm system

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Deleted, model lettering

S428A WARNDREIECK Warning triangle and first aid kit

S441A RAUCHERPAKET Smoker package

S473A ARMAUFLAGE VORN Armrest front

S520A NEBELSCHEINWERFER Fog lights

S530A KLIMAANLAGE Air conditioning

S550A BORDCOMPUTER On-board computer

S661A RADIO BMW BUSINESS Radio BMW Business (C43)

S692A CD WECHSLER I-BUS VORBEREITUNG Preparation, BMW 6-CD changer I-bus

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Retailer Directory Europe

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR On-board vehicle literature German

S930A BERUECKSICHTIGUNG PREISABHAENGIGK. Dummy-SALAPA

S984A KODIERUNG WARTUNGSINTERVALL Maintenance interval encoding

Code

Description (interface)

Description (EPC)

S993A MODELLJAHRESCODE model year code in VIN

Code

Description (interface)

Description (EPC)

S548A KILOMETERTACHO Kilometer-calibrated speedometer

S832A BATTERIE IM KOFFERRAUM Battery in luggage compartment

S851A SPRACHVERSION DEUTSCH Language version German

• Zasłużeni forumowicze
Jak dla mnie mnie to jakaś tragedia , klima manualna , kierownica bez multifunkcji, kolor siedzeń to na wymioty ciąga ,zresztą kolor nadwozia nie lepszy :cry2:

Bardzo długo nie może się sprzedać, to po pierwsze. Po drugie, to 2002 rok i czyli przed lift. Zapewne ma 5 biegową skrzynię, co IMO nie jest fajne w tym modelu. Szukając swojego compacta jeździłem 320td z skrzynią 5 biegową i skłoniło mnie to do szukania polifta z skrzynią "6". W pozostałym zakresie nie pomogę, bo jego wygląd odstraszył mnie od oględzin. Skoro dopuszczasz zakup compacta poszukaj czegoś lepiej wyposażonego i wyglądającego bo dla mnie ten egzemplarz nie rekompensuje samą marką i osiągami słabego wyposażenia oraz ceny.

Edit.

Jeśli chodzi o oględziny to postępuj jak z każdym innym E46. Odnośnie przebiegu istotne jest to że wnętrze jest naprawdę dobrze wykonane i w moim egzemplarzu z 2003 roku nie wykazuje zużycia, nie trzeszczy, skóry nie są powycierane itp. Odnośnie przebiegu ASO pomoże przy osobistej wizycie, a telefonicznie bardzo nie chętnie - praktycznie tylko jeden salon we Wrocławiu uchylił mi rąbka tajemnicy.

Kupię komplet felg styling 270

Nie podam Ci dokładnej daty, ale data produkcji mojego auta to IX 2003 i jest już po lifcie. ZTCP nie wprowadzono wielkich zmian: wspomniany przez Ciebie panel klimy, tylne światła, skrzynia 6 w 320td.

No cóż, moje doświadczenia nie są zbyt wielkie bo mam takie auto bardzo krótko, ale możesz śmiało pytać. Poza tym, jest na tym forum kilku użytkowników compactów więc jest kogo podpytać.

Mam teraz e36 compact, poruszam się po Wrocławiu.Fajnie się tym parkuje i jeździ po mieście (wąskie uliczki, ciasne miejsca parkingowe na długość), choć zaczyna mi brakować mocy w trasie. Co do wyglądu zewnętrznego, to compact nawet mi się podoba, ale nie we wszystkich konfiguracjach kolorystycznych, zarówno wewnątrz jak i na zewnątrz. Musi być czarny, czerwony lub ciemno niebieski:)

• Zasłużeni forumowicze
Rozumiem , kwestia gustu ,ale ja gdybym miał już kupować 2 drzwiowe auto to brał bym cupete . Większy bagażnik i oczywiście najładniejsza wersja nadwozia jak dla mnie . Zresztą e 46 jak dla mnie to jedno z najbardziej zwrotnych i sprytnych aut jakimi jeżdziłem ,zawsze się wszędziej wcisnę .

Coupe jest najładniejszym e46, to prawda. Jednak patrzę również na nietypowy wygląd. W mojej okolicy pojawiło się sporo e46 w różnych wersjach nadwozia, lecz w większości są to egzemplarze zajechane lub po agro tuningu. Compacta ciężej modyfikować, bo nie ma tylu gadżetów na rynku, choć to się pewnie zmieni. W przypadku e46 coupe pozostaje problem z przednimi szybami bez ramek. Ja nie mam garażu,auto stoi pod chmurką okrągły rok i obawiam się kłopotów z uszczelkami. Copue chyba zawsze wychodziło w zawieszeniu sportowym, a we Wrocławiu różnie bywa z jakością nawierzchni.

• Zasłużeni forumowicze
a można wiedzieć co cię tak "urzekło" w compaktach ????? bo jak dla mnie to najbrzydsza i najmniej funkcjonalna wersja bmw.

to nie ten dział czemu i po co :mrgreen:

to samo co Ciebie w starym awaryjnym klekocie m47.

hatchback jest o tyle fajniejszy od kupety że ma klapę i można coś wrzucić do środka.

i dlatego jest bardziej funkcjonalny.

sylwetkę ma śliczną i piękny tyłek :norty:

tylko te przednie lampy...

ale już się przyzwyczaiłem.

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały