Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czesc.Mam do Was pytanie jaki olej byscie polecili do bmw e46 330ci 2000r przebiego ponad 300tys obecnie mam zalany castrol 10w40.mam zamiar jutro zmienic olej i nie wiem na jaki myslałem o valvoline ale jaki to nie wiem
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czesc.Mam do Was pytanie jaki olej byscie polecili do bmw e46 330ci 2000r przebiego ponad 300tys obecnie mam zalany castrol 10w40.mam zamiar jutro zmienic olej i nie wiem na jaki myslałem o valvoline ale jaki to nie wiem

Zmień szybko ten olej na prawidłowy ze specyfikacją BMW long life i w twoim przypadku może być ll-01 lub 04 i polecam np. Motul X-cess 5W40

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tzn. większość 5WX to są oleje HC ale na pewno lepsze od półsyntetyków, jeśli chcesz zalać prawdziwy syntetyk to możesz ten którego ja stosuję: http://www.zmienolej.pl/oferta.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=125&category_id=4

Oleje które są produkowane na bazie syntetycznej są droższe od pozostałych ponieważ proces przy ich produkcji jest trudniejszy dlatego ceny zaczynają się od 200 zł za 5 L.