Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszyskich.

dziś wyjątkowo moja bunia nocowała podwórku rano mi ładnie odpaliła ale sie nie chciała bardzo wkręcać na obroty po chwili dało się jechać ale po 10 km bardzo spokojnej jazdy zgasła i nie chce odpalić nawet nie łapie dodam ze miesiąc temu wymieniłem wszystkie filtry teraz postawiłem w garażu z nagrzewnicą i czekam aż odpuści ale czy sie nie zapowietrzyła? co zrobić?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie byłeś na rezerwie? Filtr paliwa też wymieniony?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
prawie rezerwa ale jeszcze sie nie pali 'ŻYD' tak wymieniony tez obowiązkowo dodam ze paliwo letnie kupione na lewo ale sprawdzone w nie jednym samochodzie juz wiec nie jakiś chłam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ile mrozu było? Piszesz, że letnie to może wytrąciła się parafina, zajrzyj do filtra paliwa.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Na orlenie:

- od 15 września - ON przejściowy do -10 stopni

- od 15 listopada - ON zimowy do - 20 stopni

Ty masz ON letni, do tego lewy - ZŻELOWAŁO SIĘ

(no chyba, że wtryski lub pompa padły od lewizny) :norty:

Opublikowano
wiesz na tym paliwie latam też mercedesem 320 i ciągnikami rolniczymi i sprzedaje te paliwo wujowi do raw-4 i nikt nie narzeka woli te moje niż ze stacji... teraz moje pytanie czy po rozgrzaniu zaskoczy od razu? bo teraz próbowałem psikać samostartem to niby cos tam łapie ale jeszcze nie odpala
Opublikowano
omg samostartem, toż to zabójstwo dla silnika, a później mówią że 320d awaryjne są, wlej paliwo zimowe, zajrzyj do filtra paliwa, zobacz czy nic tam nie zebrało i tyle, albo złapie albo nie, jak nie złapie to do ciepłęgo garażu lub wiosny trzeba będzie czekać:
Opublikowano
wiosny trzeba będzie czekać:<
:cool2: :cool2: :cool2:

Do garażu i odpali no i wlać odpowiednie oleum :D

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
no wiadomo panowie ze teraz będe zimowe lał bo tak by sie stało i tak i tak ale chce ja teraz odpalić żeby zagadała... a gdzie sie w niej znajduje filtr paliwa? bo z góry go nigdzie nie widać chyba bede musiał na kanał i od spodu szukac?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W 136km pod maską, w 150km pod autem, na wysokości fotela kierowcy.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

wymieniłem wszystkie filtry

wymieniono mi...

A później teksty że wszystkie nowe a połowa nie ruszana bo są takie przypadki.Nazywajmy rzeczy po imieniu.

Opublikowano

no to teraz drodzy koledzy zagadka. w filtrze paliwa normalnie paliwo jest płynne bez oznak zamarznięcia wiec co teraz?

może w baku się smok zatkał tym moim paliwem które od mrozu zgęstniało i się wytraciła z niego jakaś gęsta substancja która zapchała sitko szwagier miał tak w pasacie...

Opublikowano
a co do filtrów to racja wymienił mi mechanik ale facet który robi już długi czas samochody i jeśli jest coś nie chalo z samochodem to nie chce go oddać jeśli nie zrobisz wszystkiego co trzeba i tak sobie zapracował na opinie ze trzeba czekać 2 tygodnie w kolejce do niego a ma 3 stanowiska
Opublikowano
przez czesiorek » 09 Gru 2012 20:30

no to teraz drodzy koledzy zagadka. w filtrze paliwa normalnie paliwo jest płynne bez oznak zamarznięcia wiec co teraz?

może w baku się smok zatkał tym moim paliwem które od mrozu zgęstniało i się wytraciła z niego jakaś gęsta substancja która zapchała sitko szwagier miał tak w pasacie...

A może ci pompa w zbiorniku lub pod progiem padła - jak przekręcasz kluczyk odzywa się :?:

Opublikowano
no właśnie sie odzywa bo wymontowałem kanape i słysze ze pracuje chce sie dostać do tego sidka ale wyjecie pompki nie jest takie proste nie chce czegoś przez nie uwagę zepsuć i może macie jakieś rady co to wyjęcia tej pompki?
Opublikowano
szkoda ze wczesniej nie powiedziales gdzie mieszkasz, ja w okolicy nowego dworu, moglbym pojechac.
Opublikowano
pompka okazuje się ze jest dobra i czysta. poluzowałem jeden wtrysk bo tylko do jednego jest dostęp i jak psiuknołem plakiem to niby na chwile załapał ale zaraz zgasł a z wężyka przy odpaleniu paliwo tryskało... może są zapowietrzone wtryski ale myśle ze by sie juz odpowietrzyły i nie wiem za bardzo co mam robić dalej; :(