Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
u mnie też tak jest, w lato trzeba czasem, nie zawsze trochę pokrecic. Dokładniej to odpalal mi od strzała i w tamtą zimę i jeszcze kilka dni temu, wczoraj rano kaput aku. Wyjalem go wczoraj, lądował sie dziś do północy i o północy miał 13,9. Poszedłem spać, sprawdzam o 10 rano a on ma 12,5. I to siedział całą noc w mieszkaniu. Czyli aku do wymiany, wie ktoś jaki kupić dobry aku? Jakiej pojemności, jakiś konkretny model? Ten mam centra futura plus, słaby 65 Ah, jeżdże na nim odkąd kupiłem auto tj prawie 3 lata a ile poprzedni właściciel go miał to nie mam pojęcia
Opublikowano
Twój aku jest za słaby do tego silnika.Tematów jaki kupić i jakiej mocy ostatnio już kilka było więc wystarczy poszukać.
Opublikowano
Mój aku. ma ok. 12,20v i odpala od dotyku na duzym mrozie, natomiast powyzej 0 już nie jest tak kolorowo, na logike powinno być odwrotnie.
Opublikowano
Szczerze polecam akumulatory ZAP silver. Kupilem swoje bmw wlasnie z aku centra po roku czasu nie trzyma napiecia reklamacja oddalona ;/
Opublikowano
Słaby cos ten twój akumulator. Ja w 320d 150km do ubiegłego tygodnia mialem jeszcze ori 80Ah i 640A. Wymieniłem na Boscha 80Ah ale prąd rozruchowy 740A. Jeszcze nie słyszałem, żeby ktokolwiek uznał reklamację akumulatora ;] Zawsze zwalają na styl jazdy (krótkie trasy) albo wadliwą instalację w aucie(brak ładowania). Wiem tylko że akumulator w sklepie tez chwile leży więc po zamontowaniu i przejechaniu 500km warto podłączyć do prostownika na godzinę czy dwie.