Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie interesuje bmw e 46 ok 1999-2002 z silnikiem 2.0 deasel i 1,9 benzyna co bardziej byście polecali ?? które łatwej utrzymać i jakie jest spalanie ?? I oczywiście swoje opinie

Ile jeszcze musi powstać takich tematów??Trudno poszukać !!

viewtopic.php?f=69&t=115509

Opublikowano
a moc wydatki osiągi prędkościowe jakie spalanie możesz mi coś doradzić i czemu benzyniaki są takie tanie no i ja nie chce gazu chcę jeździć na benzynie
Opublikowano
Patrz na stan a nie na rodzaj paliwa.Jak ma być bardzo tanio to PB i zakładaj podtlenek propanu-butanu.Tylko nie kupuj już zagazowanego.
Opublikowano (edytowane)

ten 318i ma jakoś 10,4s do 100 czyli jak na tą pojemność spalanie itd to zadowalające a diesel jest przeważnie droższy ze względu na to że przy kupnie kosztuje więcej i pali mniej od benzyny ale jak przyjdzie ci wymienić turbinę pompowtryski czy tam pompę to złapiesz się za głowe ;)

i wogóle jaki masz na to fundusz??

Edytowane przez Czarny199393
Opublikowano
Czyli Czarny199393 polecał byś jednak tego benzyniaka tylko wiesz ja nie chce zakładać gazu ;/ i się boje o spalanie żeby nie było za duże wiesz ja młody jestem i szalony więc lubię co nie co przypalić ;D :P
Opublikowano (edytowane)

Wydaje ci się sam mam 19 lat a o bunie dbam lepiej niż o kobietę bo przynajmniej mnie niedenerwuje i sam zobaczysz że jak trafisz dobrą sztukę to niebędziesz jej katował bo szkoda ;D

2.0 136 km - średnio 7l ON http://www.autocentrum.pl/spalanie/bmw/seria-3/e46/silnik-diesla-320-d-136km-1998-2001/

1.9 118km - średnio 8l PB gazu 10l http://www.autocentrum.pl/spalanie/bmw/seria-3/e46/silnik-benzynowy-318-i-118km-1998-2001/

Edytowane przez Czarny199393
Opublikowano
kurcze ko ja nie wiem , bo ja to chcę ją na paliwie zostawić nie chcę zakładać gazu ;/ a tobie nie traci nic mocy na gazie ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

A budżet? W tym wieku chyba nie pracujesz, więc każde e46 może być drogie w utrzymaniu dla Ciebie, a na pewno 12-13 letni diesel, więc pozostań przy małej benzynie, spalanie koledzy już podrzucili, masz tu jeszcze kilka przydatnych informacji:

viewtopic.php?f=69&t=200081

Przy sekwencji nie poczujesz spadku mocy na gazie, ta 318i dużo nie pali, więc spokojnie możesz zostać przy benzynie.

I kolego popraw tytuł, diesel a nie "disel" i benzyna a nie "bęzyna".

Edytowane przez maniek21112

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Panowie, wszystko zostało napisane.

Proponuję lekturę na wieczór albo i noc - raptem około 200 stron :mrgreen: :

viewtopic.php?f=69&t=115311

viewtopic.php?f=69&t=115509

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano
Ja mam 318i 99rok z gazem pięcioletnim. Mocy raczej nie traci - poniżej 11 do 100. Spalanie to różnie najwięcej zrobiłem 330 km na 30 kilku litrach, a najmniej 240. 70 trasa 30 miasto zazwyczaj. Ale wolno nie jeżdżę :D
Opublikowano
a ty Krzysztof co byś polecił osobiście :D ?

Jeśli nie robisz rocznie przebiegów na poziomie 30-40 tys km i nie czujesz potrzeby modzenia to benzyna, jeśli natomiast dużo jeździsz, lubisz diesla, masz odpowiedni budżet, żeby kupić wartościowy egzemplarz i nie chcesz, z różnych powodów, instalować LPG to diesel.

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.