Skocz do zawartości

F10 530i M-Performance

monogramus

Rekomendowane odpowiedzi

V8 zostanie na razie na pewno, w usa w ciągu najbliższych 5 lat nie sprzeda się nic poza civic bez v8. Tam mniej więcej połowa to 550i. I w sumie słusznie, przynajmniej wiedzą co to limuzyna :)

Ale czas petrolheadów niewątpliwie się kończy i powoli trzeba myśleć co schować w garażu, żeby móc w przyszłości powiedzieć: "patrz synku, tak wygląda samochód"

Na żadne ferrari mnie nie stać ale e92 m3 to mógłbym trzymać pod kocem ;)

• Odpowiedzi 201
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
żeby móc w przyszłości powiedzieć: "patrz synku, tak wygląda samochód" :cool2: :cool2: :cool2:

Uff, dobrze, że mam syna... to jeszcze o prawdziwy samochód muszę się postarać :lol:

A chodzi mi po głowie jakaś 7er E32 - 740i a nawet 750i - tylko ciężko coś godnego znaleźć w rozsądnych pieniądzach, ale trzeba się spieszyć, bo będzie coraz gorzej :?

• 6 miesięcy temu...
Jestem z Wawy, raczej niemożliwe :)

@dery911

Tak, mpakiet dokładany w aso, w momencie produkcji mojej jeszcze nie było mpakietu do f10.

Sprężyny też brałem od Sikory, już leżą u mnie, w przyszłym tygodniu jadę na montaż. Masz jakieś sugestie, porady? W usa radzą by po założeniu poczekać z geometrią kilka dni by się ułożyły, robiłeś tak?

Monogramus jaki miałeś koszt dołożenia mpakietu ? pytam tylko poszycia zderzaki i progi plus robota

pozdr

mk

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

:) przegladalem stare posty i tak trafiłem :) mocno myślę o dokładce mpakietu do mojej znalazłem ofertę ze śląska za 6500 na gotowo z lakierowaniem robione jak w fabryce. zastanawiałem się czy to jest dobra cena, ale chyba OK

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 4 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze

Jak zainteresowanie ogloszeniem sprzedazy F10? (widzialem na allegro, podejrzewam ze Twoja)

Auto z PL salonu, bezwypadkowe, dobrze wyposazone z silnikiem I6 w normalnej cenie wiec podejrzewam ze zainteresowanie w PL male badz zadne?

"Panie w tej cenie to juz prawie nowa "S-klasse" mozna dostac, za 100k jak pan odda to przyjezdzam z "gotoweczka" w reku chocby I dzisiaj"? :oops:

.

Pewnie moje, link mam w podpisie.

Zainteresowanie jest, ale cena za wysoka wg dzwoniących - dokładnie tak jak piszesz. Mimo, że konkurencyjne ogłoszenia już z samych zdjęć trącą drutem lub zadymaniem.

Na razie mi się nie spieszy bo nowe auto będzie pod koniec stycznia. W nowym roku coś tam pewnie trzeba będzie opuścić. Ale raczej jestem spokojny, zawsze swoje samochody sprzedawałem drogo i się udawało. To nie jest samochód dla kogoś kto szuka okazji tylko dla kogoś kto szuka dobrego samochodu. Mój samochód jest w lepszym stanie niż 90% rocznych w PL i 99% sprowadzonych, na gwarancji fabrycznej i w perfekcyjnej opcji, oczywiście trzeba chcieć benzynę i biały.

Ale na kogoś kto to doceni trzeba poczekać, więc zacząłem sprzedawać 2 miesiące przed następcą.

Nie no co ty... śmigło zostaje na masce. Miałem tą e klasę na 2 tygodnie, trauma pozostała do dziś :) Dla mnie bmw 5er jest najlepszym samochodem na rynku, najbardziej pasuje mi jakość, styl, prowadzenie, wygoda. Jak tylko wyjdzie g30 to pewnie się ustawię w kolejce, a na razie wziąłem przejściową zabaweczkę, jednego się tylko boję - będzie twardo.

• Moderatorzy
Monogramus, mam jeszcze pytanko na boku. Napisałeś w aukcji że kierownica i skóry są jak nowe tzn matowe a nie wyślizgane (widać to na fotkach). Mam różne kosmetyki do skóry, Lexol, Gliptone i zawsze ten cały "conditioner" sprawia że skóra na kierownicy się nabłyszcza. Czym osiągnąłeś matowy efekt ? Dzięki za info !

Tak, to będzie bmw. Oczywiście jesteście blisko. Zawieszenie M będzie, tu się wahałem najbardziej ale jednak najłatwiej je potem modyfikować i jest najtrwalsze.

Monogramus, mam jeszcze pytanko na boku. Napisałeś w aukcji że kierownica i skóry są jak nowe tzn matowe a nie wyślizgane (widać to na fotkach). Mam różne kosmetyki do skóry, Lexol, Gliptone i zawsze ten cały "conditioner" sprawia że skóra na kierownicy się nabłyszcza. Czym osiągnąłeś matowy efekt ? Dzięki za info !

Na zdjęciach i tak się błyszczy bo zapomniałem założyć filtra polaryzacyjnego, zaczynało padać i się spieszyłem więc foty wyszły słabo, ale naturalnie, tym samym wiarygodnie.

Ja od początku używam tylko zestawu Colourlock, ale o kierownicę z nappy trzeba dbać. Na pewno po zjedzeniu big macka oblizanie palców nie wystarcza, jedna taka akcja załatwi kierę na zawsze. Przy manewrowaniu np na parkingu trzeba przekładać kierownicę a nie ślizgać po niej rękoma. Przy czyszczeniu nakładam delikatnie piankę gąbką a potem owijam suchą fibrą tak by odciągnęła piankę z brudem. Środek zabezpieczający nakładasz cienko po 2 godzinach od czyszczenia. Głównym błędem jest nakładanie za dużej ilości odżywki, w colourlock skóra musi być po 1-2s sucha od nałożenia, wtedy jest dobrze.

Generalnie trzeba unikać tarcia.

Dlatego w następnym samochodzie nie wziąłem nappy (tzn wziąłem tylko na desce ;) ), bo jak bym miał tak się zabawiać z całym wnętrzem to nawet mi by zabrakło cierpliwości. A niestety wyślizgana skóra jest dla mnie synonimem starego, wypierdzianego strucla. W latach 80, 90 była modna błyszcząca skóra w samochodach - raj dla detailer'ów :D

• Moderatorzy
Ja nie wiem czy mpakietowa jest z nappy (pewnie nie) ale większość rzeczy staram się robić podobnie, tzn nigdy tłustych łap itp, z zabezpieczaniem też spróbuję Twojego sposobu :) Mam takie samo odczucie - przed zakupem auta przeglądałem jakieś tam oferty z PS i większość ok 50 tkm miało już kierownicę błyszczącą jakby ktoś ją masłem nasmarował - od razu mnie to odrzucało.

Ciekawe jak szybko sprzedasz bo ja mojego Mercedesa miałem wystawionego przez 2 miesiące i oczywiście były telefony przyjeżdżali zobaczyć i koniec :roll:

W końcu sobie odpuściłem i jak przyszedł już nowy samochód i już chciałem go zostawić w leasing kolega się zapytał czy nie sprzedaje i się udało go oddać w dobre ręce :mrgreen:

Większość ludzi nie patrzy na to ze ty zadbałeś o nią tylko widzą cenę :mad2: