Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hey!

Mam problem jak w temacie - jak są przymrozki to po odpaleniu bardzo ciężko wchodzi 1 i wsteczny - jak się trochę pomacha biegami na sprzęgle to później jest OK - czy to normalne?

Pozdrawiam!

Mam do sprzedania 2 szt. felgi M-pakiet WZ 400 R18 9Jx18H2 IS 42
Opublikowano

Wielkie dzięki skrab - szukałem w serii 1:)

Teraz to mam mały mętlik w głowie :shock: Może spróbowałbym zacząć od odpowietrzena sprzęgła. W którym miejscu jest odpowietrznik? Trzeba odpowietrzać na zapalonym silniku? Jak miałem golfa to nawet sprzęgło wymieniałem sam - teraz to już nie jest tak kolorowo.. :)

Pozdrawiam!

Opublikowano
Wielkie dzięki skrab - szukałem w serii 1:)

Teraz to mam mały mętlik w głowie :shock: Może spróbowałbym zacząć od odpowietrzena sprzęgła. W którym miejscu jest odpowietrznik? Trzeba odpowietrzać na zapalonym silniku? Jak miałem golfa to nawet sprzęgło wymieniałem sam - teraz to już nie jest tak kolorowo.. :)

Pozdrawiam!

Nie wiem gdzie sie odpowietrza bo tego nigdy nie robiłem ,mi też wchodzą ciężko ,ale da sie wytrzymać, ja zostawiam auto na wstecznym i rano nie mam problemy ze zmianą biegów ,owszem wchodzą ciężej ale to pikuś :wink:

Opublikowano
czasem pomaga jeszcze wymiana tej blachy ktora znajduje sie w koszu sprzegła tej na ktorej wspiera sie siłownik sprzegła i chodzi łozysko oporowe wartało by tez wymienic ten trzpien ktory znajduje sie naprzeciw siłownika w 75 procentach pomaga
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Odpowietrznik zauważysz po lewej stronie skrzyni biegów. Na łączeniu skrzyni z silnikiem.

m-fan, dzięki! Niby drobiazg, a czasem może pomóc. :D

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.

Opublikowano

Dzięki Wioletta!

Chyba zostawię te tematy na lato bo teraz to mi się nie chce nosa z wnętrza auta wystawić. Po poszperaniu na forum widzę, że z tymi biegami to chyba normalka :D

Pozdrawiam!