Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, może ktoś mi pomoże. Sprawa wygląda następująco- auto (E61, 2005R, 2,5DIESEL)sprawowało się bez zarzutów przez ponad rok do ostatniej niedzieli, w sobotę jeszcze normalnie jeździłem, a w niedzielę rano auto już nie zakręciło rozrusznikiem. Pomyślałem że to po prostu akumulator, wymienię i po sprawie, ale kilku znajomych stwierdziło że to dziwne że padł z dnia na dzień i żeby sprawdzic czy nie ma jakiegoś poboru na lewo. Pojechałem do znajomego i zaufanego speca, zaczął sprawdzac i okazało się ze faktycznie ciągnie przy wyłączonym aucie pare amperów, nie wiem ile dokładnie ale sporo za dużo. Podłączył auto do kompa, pokasował błędy naładował aku i wszystko było jakby ok, na bieżąco monitorował akumulator, ale stwierdził by zostawic auto na kilka godzin i zobaczymy czy będzie ok. Po około 4 godzinach usłuszał jakieś dzwięki od auta i okazało się że znowu ciągnie z aku masę prądu. Zaczął sprawdzac i okazało się że pracują pompy i inny osprzęt, coś jakby został uruchomiony zapłon. Zgłupieliśmy, nie wiemy co jest grane. Po włączeniu zapłonu i wyłączeniu kluczykiem wszystko było ok, ale po około 10 minutach znów to samo. Dodam jeszcze że jak uruchomię auto wszystko jest w porządku jeździ zupełnie normalnie, tylko nie odbijają kierunki, muszę wyłączac ręcznie. Proszę o pomoc.

viewtopic.php?f=73&t=117891

Opublikowano
Raczej nie jest to wersja na skandynawię. Rozkodowywałem WIN i nic takiego nie było.
Opublikowano
Jeśli chodzi o błędy to było kilka, nie wiem dokładnie jakie, jutro dam znac. Na pewno nie był zarejestrowany aku, ale jest już to zrobione i dalej to samo. Dziś wieczorem odłączony został kabelek od inteligentnej klemy. Nie wiem czy to dobry pomysł, ale na tym forum trafiłem na podobny wątek i problemem była właśnie klema. Jutro sprawdzimy co z aku, jak będzie ok to chyba klema padła.
Opublikowano
Wygląda to tak że autko usypia się na jakiś nieokreslony (raz na kilka godzin innym razem na kilkanaście minut)czas a następnie niektóre systemy się aktywują.
Opublikowano
Witam, mój problem już rozwiązany, po odpięciu małego gniazda przy IBS rozładowywania aku ustały. Teraz muszę kupic nową klemę bo mechanik odradził mi jazdę bez niej, choc nic się nie dzieje, na dłuższą metę się podobno nie da tak jeździc, może się coś stac w końcu po coś ją montują. Wie ktoś jaka jest cena nowej?
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.