Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie jak w temacie. Mianowicie chciałem dokupic do swojej E70 łańcuchy , tylko gdzie poza ASO ich szukać ? mam koła 19" Niestety na popularnym portalu aukcyjnym nie znalazłem. i NIe pod rozmiar swojego koła....

P.S czy istnieje możliwość dołożenia i dokodowania Servotronic ? (aktywny układ kierowniczy) jeśli tak to jakie się z tym wiążą koszty bo czytałem ,żę ktoś na forum to chyba u dziqska ostatnio dołożył.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

lancuchy - pewag

Servotronic - a jezdziles "bez" i "z"? pytam, bo mi sie nie podoba "z", wiec sprawdz swoje odczucia zanim bedziesz poglebial temat

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
niestety nie jeźdźiłem "z" ale bez manewrowanie stojąc w miejscu jest nieco ciężkie zwłaszcza jak w jednej rece śniadanie,kawa albo komórka. Znam aktywne wspomaganie z poprzedniego swojego auta ,natomiast jak to wygląda w x5 to nie bardzo mam pojęcie... wydaje mi się jednak ,że będzie lepiej niż z bez. Jest ktoś jeszcze na forum kto może się wypowiedzieć w kwestii "bez" czy "z" ?
Opublikowano

Adaptive Drive i aktywny układ kierowniczy to- moim zdaniem- dwie bezwzględnie konieczne opcje. Obie powodują, że X5 nie prowadzi się jak ociężały SUV tylko jak szybki sportowy sedan. Normalny układ kierowniczy to kompromis pomiędzy jazdą na autostradzie a manewrowaniem na parkingu (czy jazdą po mieście), a jak wiemy kompromisy są do du.y. Aktywny układ kierowniczy usztywnia się wraz ze wzrostem prędkości, dodatkowo zmniejsza się kąt wychylenia kół (w porównaniu z takim samym ruchem kierownicą na postoju). Wynik: dużo lepsze wyczucie przy dużych prędkościach a z drugiej strony łatwość manewrowania np. na parkingach (pół obrotu kierownicą na postoju i samochód się "łamie").

pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

OK, OK, znam te marketingowe slogany... jestem przykladem tego, ze mi AS nie odpowiada i nie mowie tego z pozycji osby, ktora kupila uzywany samochod bez tej opcji i probuje przekonac swiat, iz jest niepotrzebna... dlatego namawiam do zapoznania sie empirycznie z opcja

jesli akurat zaden dostepny X5 nie bedzie mial AS, zawsze mozna kupic Mercedesa :)

AD - zgdzam sie, jedna z wazniejszych opcji w X5

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
panowie, wytlumaczcie troszke wiecej, w planach jest e70, narazie czytam i powoli wiem co chcialbym miec a tu mnie zaskoczyliscie bo na liscie bylo AD i AS.pytanie; czy AD idzie zawsze w parze z AS? prosilbym jeszcze kolege BONO o sprecyzowanie dlaczego mu nie odpowiada? jest "gumiaste", pozbawione czucia? dziekuje
Opublikowano

AD i AS nie idzie w parze, to osobne opcje, ale wzajemnie się uzupełniają, mają bowiem bezpośredni wpływ na prowadzenie tego kloca.

AD w tym klocku to imo "must have", natomiast AS na początku trochę mnie wkurzał bo zdarzyło się kilka razy, że najechałem tylnym kołem na krawężnik - zbyt mocno kręciłem kołem kierownicy, musiałem się przyzwyczaić po przesiadce z e83.