Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,mam problem z parowaniem przednich lamp,wszystko było ok jak nie oddałem lamp do regeneracj,po regeneracji lamp zaczeły parowac .Teraz nie wiem czy odpowietrzniki sa nie drozne czy lampy nieszczelne.lampy mam zkw
Opublikowano

Znany problem ludzi, którzy zdejowali klosze. Nowa uszczelka lampy jest dość gruba oraz z jednej strony klejona. A stara, po 10 latach siedzenia w lampie, wygniotła się oczywiście i klej też już nie trzyma. Jak nie ruszasz, jest ok. A jak raz zdejmiesz, to uszczelka na złom.

I to jest twój problem właśnie.

Opublikowano
ja mam lamy zkw ksenon,tam były wypalone odbłyśniki,firma która zrobiła regeneracje wstawiła metalowe odbłyśniki,wypolerowała klosze i wyczyściła soczewke.za wstawienie odbłyśników za 2 sztuki 400 zł plus polerka dwóch kloszy 100zł i koszt wysyłki 50 zł= 550 zł za wszystko.teraz to ja wiem że mam światła ksenonowe,w nocy mam dzień przed autem,no i klosze wyglądaja jak nówka.ogólnie polecam taki zabieg
Opublikowano

Też mam xenony zkw.

Także oddawałem do regeneracji, z tym że ja regenerowałem ori odbłyśniki bo plastiki nie były wypalone na wylot.

Koszt regeneracji z czyszczeniem wnętrza lamp + przesyłka 180zł.

Ponadto zamówiłem nowe klosze zamienniki depo z uszczelkami około 300zł z przesyłką, bo stare miały wiele odprysków i były matowe.

Minął już ponad rok, klosze wyglądają jak nowe i lampy świeca rewelacyjnie.

Gdy lampy przyszły z regeneracji to nowe klosze z uszczelkami zamontowałem sam i do tej pory nie było parowania.

Opublikowano
Ty zapłaciłeś tanio ale nie do końca dobrze,bo te plastikowe odbłysniki to prawdziwy bubel,a ja zapłaciłem drożej i mam metalowy odbłysnik który popracuje do końca dni samochodu.
Opublikowano

Podaj namiary na firmę która Ci robiła regenerację.

Ciekaw jestem jak długo będzie dobrze świeciła lampa zarówno Tobie jak i mi.

Jak w przyszłości u mnie się zjara plastik to zainwestuje w metalowe :)

Opublikowano
Firma może nabrała więcej doswiadczenia,ale na początku rozmowy gości tez mi proponował plastikowe regenerowane odbłyśniki,ale później zaoferował odbłyśniki z jakieis innej beemki,tylko trzeba było coś tam przerobić i wszystko bedzie grało.tak szczerze to nie miałem innego wyjścia,bo te używane ksenony są drogie a i tak nie ma pewności czy po zakupie używanej lampy nie bedzie wypalony odbłyśnik.