Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szanowni Państwo

Witam wszystkich.

Jestem nowym na tym Forum, od kilku dni nabyłem BMW X3 z Włoch, z czego jestem bardzo zadowolony.

Chciałbym się zapytać czy tylne światła przeciwmgielne są w parze czy świeci się tylko światło lewe.

Jeszcze jedno pytanie. Przy pierwszym badaniu technicznym okazało się, że światła wsteczne nie działają ... dziś mam sprawdzić w pierwszej kolejności bezpiecznik ... ale może ktoś już miał ten problem i może mi coś powiedzieć.

Seredecznie dziękuję za wszylkie odpowiedzi.

Opublikowano
świeci tylko jedno przeciwmgielne po lewej stronie, prawa zaślepiona. Przy wstecznych jak nie bezpiecznik to musisz sprawdzić połączenie kabla z włącznikiem przy skrzyni biegów.
Opublikowano
... Przy wstecznych jak nie bezpiecznik to musisz sprawdzić połączenie kabla z włącznikiem przy skrzyni biegów.

Czy to trudno się dostać do skrzyni biegów aby sprawdzić połączenie kabla z włącznikiem?

Czy istnieje jakaś publikacja "Rób to sam"?

Jeszcze raz bardzo dziękuję.

Opublikowano

Żeby dostać się do włącznika musisz niestety odkręcić maskownicę pod samochodem - kanał albo podnośnik.

O publikacji zrób to sam niestety nic nie wiem.

Opublikowano
Sprawdziłem bezpiecznik, był spalony i 20A zamiast 10A jak powinno być. Więc po założeniu 10A bezpiecznik światła wsteczne zapaliły się. Byłem zadowolony ale nie długo bo po paru godzinach znowu przypalony bezpiecznik. Więc umówiłem się na jutro z elektrykiem samochodowym przy Powstańców Śląskich w Warszawie.
Opublikowano
Ja posiadam wersję 3.0i 2007rok wersja USA i fabrycznie nie ma w ogóle tylnych świateł przeciwmgielnych są tylko przednie. Nie ma nawet włącznika (nie wiem dlaczego). Jeśli ktoś ma taką wersję to niech nie szuka usterki w aucie
Opublikowano

W wersji przed liftem tylne światło przeciwmgielne jest jedno - w drugiej lampie jest zaslepka.

Natomiast po lifcie są już żarówki jakby przeciwmgielne w obu lampach. Wynika to z faktu, że przy silnym hamowaniu lampy przeciwmgielne stają się dodatkowymi stopami.

Wersja USA też ma obie żarówki - właśnie do "mocnego" stopu. Wystarczy przeprogramować sterownik świateł i dołożyć włącznik.

Pozdrawiam

• 2 lata później...
Opublikowano
Witam. Też od niedawna jestem posiadacza X3 3.0i w wersji USA. no i nie mam przeciwmgielnych z tyłu. Co zrobić aby je uaktywnić? Jaki interfejs byłby najlepszy do takich zadań. Ponieważ wcześniej miałem A6 C6 to pozostał mi interfejs VAG CAN dual-K & Can. Przyda się taki kabelek?