Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pierwszy raz słyszę o tym komisie, ale widzialem wiele silników naprawianych "po klapkach" czy "po łańcuchach"...

Wyrzuć to z pamięci i ciesz się autem. Skoro auto jeździ....będzie dobrze.

We Włoclawku jeden warsztat tylko takie rzeczy naprawia i robi dobrze.

Opublikowano
Widziałem umowę zakupu i była od osoby prywatnej. Jutro wezmę jeszcze kopię tej umowy dla siebie dla pewności.

A co do tego podobnego ogłoszenia to nie to samo auto bo nawet daty sprowadzenia i tego ogłoszenia się nie zgadzają. Ja mam wyrejestrowanie 08.11.2012 z Belgii, a ogłoszenie było z października.

Gość mógł wystawić auto jak jeszcze stało w Belgii i tyle - nie było zainteresowania uszkodzoną to przywiózł, zrobił i gonił dalej.

http://obrazki.elektroda.pl/5027143500_1344194822.jpg
Opublikowano
Widziałem umowę zakupu i była od osoby prywatnej. Jutro wezmę jeszcze kopię tej umowy dla siebie dla pewności.

A co do tego podobnego ogłoszenia to nie to samo auto bo nawet daty sprowadzenia i tego ogłoszenia się nie zgadzają. Ja mam wyrejestrowanie 08.11.2012 z Belgii, a ogłoszenie było z października.

Ok - czyli jedno masz już na minus kolego.

Teraz właściciel auta z dowodu rejestracyjnego - firma czy właściciel?

znając życie to firma leasingowa, stąd taka niska cena zakupu.

Wały na Vacie i akcyzie (przeróbki na ciężarówki, bankowozy i pojazdy specjalne) to polskie standardy, niestety.

Opublikowano

Ech Roland - nie chodzi o to jak zaczynasz przygodę, ale jak kończysz.

Pokazać Ci pewne pismo, które znajomy dostał?

Chłop kupił auto na Niemca, a w dowodzie jako właściciel była COCA-Cola Bevergrades...

Cena 10700 EUR. Była ceną NETTO - ale po czasie zrobiła się z tego cena BRUTTO, ponieważ sprzedawał podstawiony słup.

Nie wie, czy naprawdę tak trudno poszukać na mobile, autoscout itd - w jakiej cenie chodzą beemki z 2007 roku?

I zastanowić się, jak to jest, że podobne auto w Belgi czy Niemczech kosztuje 20% drożej?

Dalej mam Ci pisać?

Otwórz oczy, proszę.

Poczytaj teraz to:

http://img842.imageshack.us/img842/4407/sledztwo1.jpg

http://img40.imageshack.us/img40/1802/sledztwo2.jpg

Opublikowano
No widzę ale co mam z tym zrobić ? Bo nie kumam. Nie ma się nad czym rozczulać. Jeśli dostanę takie pismo to będzie problem ale sam poszukaj sobie na allegro te roczniki w kombi - ceny są zbliżone do ten co kupiłem. Nie jest to jakaś super super okazja, po prostu nie kosztowało górnego zakresu ceny dla tego rocznika.
Opublikowano

kolego nie sugeruj się większością, bądź od niej mądrzejszy:

jeżeli masz w zagranicznym dowodzie rejestracyjnym wbitą firmę, to zakup powinien być na podstawie faktury VAT23% !!! i nie ma innego tłumaczenia !!!!!

jeżeli masz w zagranicznym dowodzie rejestracyjnym wbitą prywatną osobę, to zakup może być na podstawie faktury VAT Marża

dodatkowo jeżeli kupujesz samochód z dużą pojemnością patrz co masz wbite jako rodzaj pojazdu ! nastała moda na przerabianie osobówek na lkw(ciężarowe), specjalne etc., by zyskać na tej podstawie z akcyzy zwolnienie, ale bądź pewny, że i tak państwo się upomni o zaległości i to z odsetkami !

ot cała filozofia :)

Opublikowano
Kolega Roland woli żyć w nieświadomości, niestety :)

Z drugiej strony - może to i lepiej...

generalnie temat rzeka i przykłady takich sprzedaży - przekrętów - można by po wielokroć tu zamieszczać :)

Opublikowano
To może wyjaśnisz jak jest z papierami i umową na to auto, bo może wszystko jest ok. Nie chcesz się upewnić co masz i czego się możesz spodziewać?

W dowodzie mam prywatnego sprzedawcę, nie firmę więc powinno być ok.

Opublikowano

Ale Wy jesteście piź...dzielcami!

...najlepiej sami złóżcie donos do UKS , że macie podejrzenie popełnienie przestępstwa.

roland...zapomnij o tym forum, dla dobra zdrowia psychicznego.

Opublikowano
Ale Wy jesteście piź...dzielcami!

...najlepiej sami złóżcie donos do UKS , że macie podejrzenie popełnienie przestępstwa.

roland...zapomnij o tym forum, dla dobra zdrowia psychicznego.

Jakub - to nie my jesteśmy piździelcami - to handlarze niestety spowodowali takie schizofreniczne wręcz podejście :)

Jak sprawdził w oryginalnym dowodzie, że auto sprzedawała osoba prywatna to bardzo dobrze - człowiek teraz jest świadomy i pewny zakupu.

Wrzuć jakąś galerię bryki :)

• Moderatorzy
Opublikowano

Auto kupione, temat wyczerpany.

Zamykam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.