Skocz do zawartości

e60 530d 2004r automat FALUJACE OBROTY PODCZAS POSTOJU AUTA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam taki problem podczas postoju auta na rozgrzanym silniku faluja bardzo delikatnie obroty, wskazowka od obrotomierza chodzi raz minimalnie w gore raz w dol, jest to objaw jakiejs usterki?? niby to w niczym nie przeszadza. wszystko dziala tiptop (zadnych bledow) ale lubie jak jest wszystko ok z mojim autkiem, ma ktos jakis pomysl co moze byc przyczyna?? pozdrawiam
Opublikowano
Też tak mam... ale po wejściu w ukryte menu obroty stoją w miejscu. No może wahają sie czasami delikatnie o 1-2obr/min. Gdzieś czytałem kiedyś że to sprawa licznika.
Opublikowano
Przy właczonym nadmuchu na max czy audio na pełną moc zachwiania obrotów to nic innego jak reakcja alternatora na skutek dużego poboru pradu z nie zawsze nowiutkiego akumulatora. Miernik do reki na odpalonym silniku sprawdzić napiecie i pobór na zacisku aku.Pużniej wykonać to samo tylko podać obciążenie na aku czyli włączyć co sie da i bedziecie widziec po pomiarze co się dzieje. Alternator zaczyna prace i delikatne wachania wskazówki obrotomierza sa widocznym efektem jego pracy. :cool2: Choć moze to byc przyczyną innych nie domagań naszych śmigiełek potrzebna diagnoza.