Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W związku z zakupem planuję pierwszy serwis mojego 320td przygotowałem sobie listę rzeczy do zrobienia i sprawdzenia, którą zamieszczam poniżej.

1. Olej + wszystkie filtry i płyny

2. Kontrola separatora odmy (podobno zamontowany, jeżeli tak to czyszczenie jeżeli nie montaż)

3. Sprawdzenie kolektora dolotowego pod kątem zaślepienia klapek

4. Kontrola mocowania tylnej ramy pomocniczej i podpór wału oraz poduszek pod skrzynią i silnikiem

5. Rewizja układu hamulcowego, wymiana klocków tylnych (polecacie jakieś konkretne?)

6. Zawieszenie nie stuka ale też do kontroli sworznie itp.

Czy jest coś jeszcze na co powinienem zwrócić uwagę mechanikowi?

Kupię komplet felg styling 270
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W związku z zakupem planuję pierwszy serwis mojego 320td przygotowałem sobie listę rzeczy do zrobienia i sprawdzenia, którą zamieszczam poniżej.

1. Olej + wszystkie filtry i płyny

2. Kontrola separatora odmy (podobno zamontowany, jeżeli tak to czyszczenie jeżeli nie montaż)

3. Sprawdzenie kolektora dolotowego pod kątem zaślepienia klapek

4. Kontrola mocowania tylnej ramy pomocniczej i podpór wału oraz poduszek pod skrzynią i silnikiem

5. Rewizja układu hamulcowego, wymiana klocków tylnych (polecacie jakieś konkretne?)

6. Zawieszenie nie stuka ale też do kontroli sworznie itp.

Czy jest coś jeszcze na co powinienem zwrócić uwagę mechanikowi?

Ad.2 Odmę powinno się wymieniać kompletną co ok. 50 tys. km.

Ad.5 Klocki polecam Textar lub Jurid.

Ps. Zakupy polecam robić w tym sklepie: http://www.czescidobmw.pl/

Opublikowano
Wiecie może czy można bez zdejmowania kolektora dolotowego sprawdzić, czy te nieszczęsne klapki zostały usunięte?
Kupię komplet felg styling 270
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Hmm ciężko będzie ale może jakimś małym lusterkiem na wysięgniku dało by rade lub kamerą inspekcyjną.