Skocz do zawartości

Moduł domykania szyb przez przekaźnik??

radziak

Rekomendowane odpowiedzi

Elo. Mam sterownik centralnego zamka od Stiga tu schemat :

http://imageshack.us/a/img528/8867/20121123180729.jpg

Nie chodzi mi tu o podłączenie żeby działało zamykanie i otwieranie z tym sobie poradziłem tylko chodzi mi o domykanie szyby w tym sterowniku jest ta opcja w czasie zamykania na kablu zielono-czarnym podawana jest masa przez 20 sek. Nie mam modułu komfortu mam BMW 318is Coupe z 92r i nie mam tego w wyposażeniu. I teraz moje pytanie jak zrobić domykanie?? Ja zrobiłem to tak podpiołem się kablem tym od domykania szyb (zielono-czarnym ) pod przewody masowe idące od przycisków opuszczania i zamykania drzwi i szyby domykają się po zamknięciu z pilota , ale jest problem bo wtedy gdy przyciskiem w środku zamykam szybę od strony kierowcy to zamykam jednocześnie lewą i tak na zmianę ponieważ dwa kable masowe od tych przycisków są w jednym " prądzie można powiedzieć;D.... czy tą sprawę załatwi przekaźnik jak tak to jaki i jaki koszt??

PS. Jak jest z przyciskami od sterowania szyb?? Bo ja mam takie że muszę trzymać cały czas aby zamknąć szyby nie mam czegoś takiego że jak mocno przycisnę to mi się domkną do końca tylko muszę na chama trzymać przycisk;d, może mam zepsute re przyciski??

• 4 tygodnie później...