Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli mogę wtrącić 3 grosze....e90 jest paskudne w zestawieniu z z e87.

...w trasie ta 130i zejdzie do 7,5 litra benzyny.

Opublikowano

Czy pakudna to nie wiem - moim zdaniem i jedno i drugie auto w mpakiecie wygląda ładnie..

http://img823.imageshack.us/img823/1205/97283141.jpg

http://img834.imageshack.us/img834/1974/img7518y.jpg

Jeśli chodzi o te 7,5l to rozmawialem z ciekawosci z paroma osobami jeżdzącymi 3 litrówką w benzynie w e90 i e87 i taki wynik owszem jest osiągalny - przy utrzymywaniu 90km/h..... autostradą do chorwacji w tym tempie? powodzenia.... a z drugiej strony e87 na taki wyjazd? tez slabo.... ale to juz każdy wie do czego kupuje auto

Taki wynik słyszę że osiąga się w 330d - ale w benzynie jeszcze nikt mi nie powiedział żeby to się udało ( w tym ojciec kumpla który naprawdę jeździ ekonomicznie i kalkuluje wszystko)

Chyba że wszyscy się zmówili i mnie oszukują bo nie chcą żebym też miał fajną brykę z 3litrami pod maską...

Ja się nastawiam na 10-12l przy normalnej jeździe i 12-15 przy pałowaniu - jeśli byłoby mniej to byłbym zadowolony.

Opublikowano
Nikt się nie przyzna ile naprawdę pali jego samochód. Skoro już ktoś podaje, że auto 200 konne spala mu 7 litrów to niech dopisze z jaką prędkoscią jedzie, oraz gdzie i po czym. Zresztą wystarczy poczytać tematy "ile palą wasze auta" Dowiemy się, że w Polsce samochody są najtańsze, przebieg symboliczny i w dodatku spalają tyle co kot napłakał.
Opublikowano
Czemu sie dziwic?? Mamy w kraju dobrobyt to uzywane auta sa tanie bo kazdy woli kupic nowe w salonie i nie ma popytu na uzywane. Przebiegi we wszystkich sa niskie bo kazdym jezdzi starsza Pani tylko do kosciola w niedziele, a spalanie tak niskie dzieki temu ze wszystkie drogi sa z gorki i wykonane z super nawierzchni redukujacej tarcie.
Opublikowano
Kolego lukard, e90 z fotek które wkleiłeś nie posiadają m-pakietu :wink:
http://obrazki.elektroda.pl/5027143500_1344194822.jpg
Opublikowano

Oj tam oj tam - taki drobiazg - wujek Google mnie w wala zrobil. Zamiast mpaka wrzucil zwykle foty.

Jesli chodzi o spalanie to zawsze ile ludzi tyle opini. Nie twierdze ze 8l nie jest mozliwe. Ale jest to dolna granica zakresu... Minimum które zeby osiagnac trzeba sie hamowac.ale mozliwe tak samo jak mozliwe jest 15l.

Opublikowano

Mam E90 328i (3,0 - 234 KM)...Spalanie bez ściemy - miasto i tylko miasto - 13-14l. Trasa normalna jazda - 8l.

Autostrada/droga ekspresowa - jazda z jednostajną prędkością około 110-140 - 6,5-7 l.