Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Jestem na etapie poszukiwań auta marki BMW.

Po zjeżdżeniu kompletu opon w poszukiwaniu ładnego egzemplarza trafiłem tutaj - z allegro/otomoto z tysięcy ogłoszeń wpadło mi w oczy kilkanaście - po rozmowie telefonicznej odpada kolejna połowa bo sprzedający kręci. Nie szukam okazji cenowej, rocznik nie jest dla mnie ważny - stan i realny przebieg auta. Jeśli chodzi o silnik nie mam konkretnych wymagań. Bardziej benzyna niż diesel, bo diesla na dalsze jeżdzenie już mam. Chciałbym e87/e90. Licze się z wyższymi kosztami przeglądów/eksploatacji przy silniku 3L.

W tej chwili mam 3 auta na oku.

Jedno z nich to:

http://allegro.pl/bmw-130i-m-pakiet-shadowline-100-bezwypadkowa-130-i2786835294.html

VIN WBAUF91060PS78635

Type code UF91

Type 130I (EUR)

E series E87 ()

Series 1

Type SH

Steering LL

Doors 5

Engine N52

Displacement 3.00

Power 195

Drive HECK

Transmission MECH

Colour BLACK SAPPHIRE METALLIC (475)

Upholstery STOFF/SENSATEC FLASHPOINT/SCHWARZ (GCSW)

S1CAA SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE Selection of COP relevant vehicles

S249A MULITFUNKTION FUER LENKRAD Multifunction f steering wheel

S2MHA M LM RAEDER DOPPELSP. 208 M MISCHB. BMW alloy wheel, M double spoke 208

P337A M SPORTPAKET M Sports package

S420A SONNENSCHUTZVERGLASUNG Sun protection glazing

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Floor mats, velours

S428A WARNDREIECK Warning triangle and first aid kit

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Interior mirror with automatic-dip

S441A RAUCHERPAKET Smoker package

S442A GETRAENKEHALTER Cup holder

S468A SKISACK Ski bag

S473A ARMAUFLAGE VORN Armrest front

S481A SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER Sports seat

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Seat heating driver/passenger

S4MGA INTERIEURLEISTEN ALU GLACIERSILBER Int. mouldings aluminium glacier-silver

S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE Headlight cleaning system

S507A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC), rear

S521A REGENSENSOR Rain sensor

S522A XENON-LICHT Xenon Light

S534A KLIMAAUTOMATIK Automatic air conditioning

S540A GESCHWINDIGKEITSREGELUNG Cruise control

S563A LICHTPAKET Light package

S676A HIFI LAUTSPRECHERSYSTEM HiFi speaker system

S704A M SPORTFAHRWERK M Sports suspension

S710A M LEDERLENKRAD M leather steering wheel

S715A M AERODYNAMIKPAKET M Aerodynamics package

S775A INDIVIDUAL DACHHIMMEL ANTHRAZIT Headlining anthracite

P7AYA COMFORT PAKET I.V.M M SPORTPAKET Comfort + Sport Package M

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG NATIONAL VERSION GERMANY

S818A BATTERIEHAUPTSCHALTER Battery master switch

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Retailer Directory Europe

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR On-board vehicle literature German

S8SPA COP STEUERUNG Control unit COP

S321A EXTERIEURUMFAENGE IN WAGENFARBE Exterior parts in vehicle color

S339A SHADOW LINE Shadow-Line

S411A FENSTERHEBER,ELEKTRISCH VORN/HINTEN Window lifts,electric,front/rear

S520A NEBELSCHEINWERFER Fog lights

S548A KILOMETERTACHO Kilometer-calibrated speedometer

S662A RADIO BMW BUSINESS CD Radio BMW Business CD

S851A SPRACHVERSION DEUTSCH Language version German

Dwa tygodnie temu byłem, oglądałem, jeździłem tym autem.

Na zewnątrz:

-sporo odprysków na masce

-2 wgniotki na lewych drzwiach

- wgniotka nad prawymi drzwiami na krawędzi dachu

- obtarty zderzak tył

- pod spodem oryginalne kompletne całe osłony

- lampy z naklejkami o tych samych numerach

Wewnątrz:

Nie widać nadmiernego zużycia na kierownicy i innych elementach. Wszystko działa, wydaje się być kompletne i działające.

Silnik:

- pracuje bez żadnych niepokojących dźwięków, nic dziwnego nie rzuciło mi się w oczy

Sprzęgło, skrzynia:

- wszystko pracuje normalnie - przy gaszeniu silnika czuć delikatne szarpnięcie - DWUMASA????

Przebieg:

192 000km - czy realny? Po stanie oceniam że tak. Gdyby był to diesel to miałbym większe wątpliwości.

ostatni wpis w książce - 04/2012 - 180 000km

ostatni wpis w centrali BMW - 2009 - 36 000km

Moim zdaniem gdyby przy tym stanie ktoś manipulował licznikiem to zjechałby bardziej w dół. Ale co sądzicie?

Człowiek godzi się na przegląd w ASO i zapytany przeze mnie o pokrycie kosztów przeglądu jeśli wyjdzie coś nie tak z autem napisał:

"Co do pokrycia kosztów przeglądu - tak jestem tego samochodu na tyle pewien, że mogę pokryć koszty przeglądu w razie gdyby wyszła jakaś powypadkowa przeszłość lub jakiekolwiek inne jego poważne wady"

Jeśli chodzi o przebieg to napisał że nie chce za to ręczyć, bo ma auto tylko 2 miesiące i nie wie co było wcześniej - z jednej strony uczciwe, a z drugiej podejrzane.

Proszę znawców tematu o opinie i informację czy jest coś na co powinienem jeszcze zwrócić uwagę, czy coś z wyglądu nie zgadza się z tym egzemplarzem po VINie.

Pozdrawiam

Łukasz

Opublikowano
Fajna "jedynka" z najfajniejszym silnikiem, który nie ma wad poprzednika M54 ( picie oleju ). Odpryski na masce norma, a w Polsce będzie jeszcze więcej przybywać. Bardzo prawdopodobne, że do wymiany "dwumasa" lub docisk sprzęgła. Prawdopodobnie gdyż poprzedni właściciel dużo jeździł w ruchu miejskim lub nieodpowiednio użytkował sprzęgło lub obciążał wyższe biegi przy niskie prędkości. Silnik ma spory moment, więc nie ma się co dziwić. Samochód bez spektakularnych "wypasów", ale gdybym dziś szukał samochodu z 3l benzyną zainteresował bym się tą ofertą, tym bardziej że sprowadzenie z DE tej pojemności silnika (akcyza) jest co najmniej problematyczne. Pytanie kto sprzedaje ten samochód (handlarz) i dlaczego po 3 miesiącach :roll: Może wymiana "dwumasy" odstraszyła właściciela?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Żeby łatwiej było porównać wyposażenie i żeby była data produkcji :wink:

Numer podwozia WBAUF91060PS78635

Kod typu UF91

Typ 130I (EUR)

Typoszereg E E87 ()

Seria 1

Rodzaj konstrukcji SH

Układ kierowniczy LL

Drzwi 5

Silnik N52

Pojemność skokowa 3.00

Moc 195

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor BLACK SAPPHIRE METALLIC (475)

Tapicerka STOFF/SENSATEC FLASHPOINT/SCHWARZ (GCSW)

Data prod. 2005-09-23

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S1CAA SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE Selekcja COP ważnych pojazdów

S249A MULITFUNKTION FUER LENKRAD Wielofunkcyjność dla kierownicy

S2MHA M LM RAEDER DOPPELSP. 208 M MISCHB. Obr. BMW, st. le. M podw. spr. 208

P337A M SPORTPAKET M Pakiet sportowy

S420A SONNENSCHUTZVERGLASUNG Przyciemniane szyby

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S442A GETRAENKEHALTER Uchwyt do napojów

S468A SKISACK Worek na narty

S473A ARMAUFLAGE VORN Podłokietnik przedni

S481A SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER Fotel sportowy

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S4MGA INTERIEURLEISTEN ALU GLACIERSILBER Listwy wewn. alum. glacier-silber

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE Spryskiwacze reflektorów

S507A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control z tyłu (PDC)

S521A REGENSENSOR Czujnik deszczu

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S540A GESCHWINDIGKEITSREGELUNG Tempomat

S563A LICHTPAKET Pakiet oświetlenia

S676A HIFI LAUTSPRECHERSYSTEM System głośników HiFi

S704A M SPORTFAHRWERK M Podwozie sportowe

S710A M LEDERLENKRAD M Kierownica skórzana

S715A M AERODYNAMIKPAKET Pakiet areodynamiczny M

S775A INDIVIDUAL DACHHIMMEL ANTHRAZIT Podsufitka antracyt

P7AYA COMFORT PAKET I.V.M M SPORTPAKET Pakiet Comfort + pakiet sportowy M

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy

S818A BATTERIEHAUPTSCHALTER Główny wyłącznik akumulatora

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

S8SPA COP STEUERUNG Sterowanie COP

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S321A EXTERIEURUMFAENGE IN WAGENFARBE Zakr. wyp. zewn. w kolorze pojazdu

S339A SHADOW LINE Shadow-Line

S411A FENSTERHEBER,ELEKTRISCH VORN/HINTEN Siłownik szyby elektryczny przedn/tylny

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S662A RADIO BMW BUSINESS CD Radio BMW Business CD

S851A SPRACHVERSION DEUTSCH Wersja językowa, niemiecki

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Człowiek który sprzedaje auto jest właścicielem sklepu

http://www.netcar.starachowice.pl

Byłem pod sklepem i tam oglądałem auto.

Twierdzi że kupuje auta żeby trochę pojeździć i zarobić parę złotych. Tylko BMW, tylko benzyny - albo wielbiciel marki, albo udaje dla pozoru. Wiedzę jakąś ma. Ponoć jego znajomy handlarz z okolicy ma teraz M5 na którą zachorował i chciałby kupić - twierdzi że tym razem straci 10tyś złotych na tym aucie w co nie chce mi się wierzyć.

Takie sztuki tylko pewnie z lepszym lakierem, pełną skórą, navi i mniejszym przebiegiem są na mobilach po około 15-18tyś euro.... to mnie zastanawia.

Przed chwilą oglądałem ogłoszenie kolegi 320si - też jest to jakaś opcja, ale marzy mi się mpakiet.

Opublikowano
Fajna "jedynka" z najfajniejszym silnikiem, który nie ma wad poprzednika M54 ( picie oleju ). Odpryski na masce norma, a w Polsce będzie jeszcze więcej przybywać. Bardzo prawdopodobne, że do wymiany "dwumasa" lub docisk sprzęgła. Prawdopodobnie gdyż poprzedni właściciel dużo jeździł w ruchu miejskim lub nieodpowiednio użytkował sprzęgło lub obciążał wyższe biegi przy niskie prędkości. Silnik ma spory moment, więc nie ma się co dziwić. Samochód bez spektakularnych "wypasów", ale gdybym dziś szukał samochodu z 3l benzyną zainteresował bym się tą ofertą, tym bardziej że sprowadzenie z DE tej pojemności silnika (akcyza) jest co najmniej problematyczne. Pytanie kto sprzedaje ten samochód (handlarz) i dlaczego po 3 miesiącach :roll: Może wymiana "dwumasy" odstraszyła właściciela?

...nie zapominajmy, że oprócz strony "technicznej" jest strona "prawna" a tu może byc sprawa podatku w DE ...

Opublikowano
Możecie mi powiedzieć co dokładnie macie na myśli bo nic mi o tym nie wiadomo - jeśli auto jest już zarejestrowane w PL to nadal muszę się zainteresować sprawą podatku?
Opublikowano

Rozmawiałem z gościem - szansa na brief niemiecki maly i duży jest ale musialby sie wybrac do wydzialu komunikacji. Oryginaly zostaja w wydz. komunikacji - mozna sobie wziasc kserokopie poswiadczone za zgodnosc z oryginalem jak sobie ktos zazyczy.

Tylko zanim zawróce mu tym dupe to powiedzcie konkretnie o jaki podatek chodzi i czy jesteście pewni że jeśli auto zostało już zarejestrowane w PL to nadal może być ten podatek niezapłacony.

Opublikowano
Raczej nie będzie wszystko jasne. Jeśli firma była właścicielem, a ktoś kupił na umowę KS to wcale nie znaczy, że podatek nie został zapłacony. Pośredniczyć mógł każdy z zachodu, a ciągłość umów nie jest obowiązkowa w takim przypadku. Jedynie jasna sytuacja będzie wtedy gdy właścicielem była osoba fizyczna nieprowadząca działalności gospodarczej. Po za tym przebieg i silnik nie wskazuje za bardzo na to, aby to było auto firmowe.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Panowie ale coś gość kręci bo przecierz jak clił auto to ksero '' brifu'' musi mieć !!! Ja cliłem auto i musisz mieć wszyskie tłumaczenia i ich ksero.. chyba że w moim przypadku było inaczej..
Opublikowano
Rozmawiałem z gościem - szansa na brief niemiecki maly i duży jest ale musialby sie wybrac do wydzialu komunikacji. Oryginaly zostaja w wydz. komunikacji - mozna sobie wziasc kserokopie poswiadczone za zgodnosc z oryginalem jak sobie ktos zazyczy.

Tylko zanim zawróce mu tym dupe to powiedzcie konkretnie o jaki podatek chodzi i czy jesteście pewni że jeśli auto zostało już zarejestrowane w PL to nadal może być ten podatek niezapłacony.

...temat podatku był na forum wielokrotnie dyskutowany więc poszukaj ... nie pytaj sprzedającego o Brief ale o Umowę Kupna ....chyba żartujesz, że zapytasz sprzedającego o potencjalny wałek na aucie ... brak zapłaconego podatku w DE nie ma nic wspólnego z rejestracją w RP bo będzie "ścigał" Cię US a nie Wydział Komunikacji ... a US robi to bardzo skutecznie ...

Opublikowano
Przy rejestracji auta pierwszy raz w Polsce US wystawia podatnikowi ktory rejestruje to auto dokument vat-25....który potwierdza brak konieczności uiszczenia podatku vat od przedmiotowego samochodu. Gdybym miał taki dokument w ręku a US upomniał by się o nie zapłacony podatek to bym im kazał pocałować mnie w du.. i wyznaczył spotkanie w sądzie.
Opublikowano

Skoro takie egzemplarze chodzą po tyle (są wystawiane) :

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bmw-130i-xenon-m-paket-sportsitze-klimaautomatik-wiesbaden/156653841.html?lang=de&pageNumber=1&__lp=3&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=5&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&makeModelVariantExclusion1.searchInFreetext=false&fuels=PETROL&minFirstRegistrationDate=2005-01-01&maxFirstRegistrationDate=2006-12-31&ambitCountry=DE&negativeFeatures=EXPORT

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bmw-130i-performance-m-top-ausst-faceliftoptik-loiching/169043344.html?lang=de&pageNumber=1&__lp=3&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=5&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&makeModelVariantExclusion1.searchInFreetext=false&fuels=PETROL&minFirstRegistrationDate=2005-01-01&maxFirstRegistrationDate=2006-12-31&ambitCountry=DE&negativeFeatures=EXPORT

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bmw-130i-aut-m-paket-schaltwippen-xenon-bis-26-11-g%C3%B6hren-ot-romsch%C3%BCtz/170655901.html?lang=de&pageNumber=1&action=eyeCatcher&__lp=3&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=5&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&makeModelVariantExclusion1.searchInFreetext=false&fuels=PETROL&minFirstRegistrationDate=2005-01-01&maxFirstRegistrationDate=2006-12-31&ambitCountry=DE&negativeFeatures=EXPORT

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bmw-130i-ahk-kleines-m-paket-schwerte/167319496.html?lang=de&pageNumber=1&__lp=3&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=5&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&makeModelVariantExclusion1.searchInFreetext=false&fuels=PETROL&minFirstRegistrationDate=2005-01-01&maxFirstRegistrationDate=2006-12-31&ambitCountry=DE&negativeFeatures=EXPORT

Ile on musiałby dać za tą żeby cokolwiek zarobić na niej ? 9 tys Euro ?

Opublikowano
Tylko, że przy wystawianiu zaświadczenia VAT-25 US nie weryfikuje autentyczności dokumentów oraz transakcji :)

Skąd wiesz?

Dokument to dokument. Żyjemy w państwie prawa

Opublikowano
Cena jest owszem atrakcyjna, ale ma też konkretny przebieg, a Twoje z linków są w większości z symbolicznymi przebiegami, a te są jak to w DE bardzo drogie. :D

Własnie dlatego je pokazałem...ze w sumie moze to być realne ogłoszenie...Bo po co Niemcowi 130i z przebiegiem 200 tk za powiedzmy 9,5 k Euro jak za 13 moze kupić ładną sztukę z m pakietem i z np 50-90 tys km...

Opublikowano

W czwartek lub piątek jedziemy do KLINIKA BMW w Opocznie - okaże się co auto jest warte.

Przebieg z jednej strony straszny nie jest, ale gdyby było mniej to byłoby miło - aczkolwiek auto prowadzi się i wygląda lepiej niż nie jedno z przebiegiem 100 tysięcy km.

Opublikowano
Ciekawe co się działo z autem między datą produkcji, a datą pierwszej rejestracji. to 15 miesięcy. Nie za długo?

Może miało zaporową cenę w salonie i nie było chętnego :D

Opublikowano

Biorąc pod uwagę wygląd zewnetrzny i silnik auto mogło być wystawowa reklamówką. Wsiadali, wysiadali i cmokali jakie ładne BMW....i tak przez 1,5 roku. Konkretny upust pewnie sprawil, że ktoś się zlitowal i kupil.

Swoją drogą w mojej opinii to jest najładniejsze BMW ze współcześnie produkowanych. No i ten silnik....

Opublikowano
...twierdzi że tym razem straci 10tyś złotych na tym aucie w co nie chce mi się wierzyć...

Witam

To moje autko. Tak tracił bym tyle gdybym sprzedał samochód za 45tyś. zł - bo w kontekście takiej rozmowy padło to stwierdzenie - niestety bezwypadkowych 130i z m-pakietem jakoś na razie po 9tyś. euro nie bardzo chcą rozdawać :)

Utrzymuję się z czego innego niż handel samochodami, a że szeroko pojęta motoryzacja od zawsze była moją pasją to mając taką możliwość zmieniam samochody dosyć często jak na statystycznego "kowalskiego". Czasami troche zarobię, czasami troche stracę - jest to wkalkulowane "w koszty" traktowania samochodów jako jednej z rzeczy ktore w moim życiu mają być również źródłem radości.

Nie wiem, czy mogę nazwać się handlarzem zmieniając samochód średnio 2 razy w roku, ale jestem ciekaw, który handlarz zaraz po zakupie wymienia w samochodzie wszystko to co wymieniłem ja i jest to wyszczególnione w ogłoszeniu (na wszystko mam dowody zakupu i zostawione stare części). Nie wiem też który krajowy handlarz zostawia przebieg uważany przez większość za zdecydowanie zbyt wysoki (zresztą do teraz śmieją się mówiąć - a nie mówiłem że z takim przebiegiem się nie sprzedasz) wiedząc, że w aso nie można go potwierdzić i spokojnie można było "zrobić" 95tyś zważając na stan samochodu :) Nie wiem też który z handlarzy wymienił by pompę wody na nową z aso (również dowód zakupu i stare części pozostawione) razem z płynami, śrubami i zgodnie "ze sztuką" i wydawał kolejne 2000zł do pojazdu "na handel" zamiast kupić używkę z allegro za 400zł. Myślę, też że nie często zdarza się, żeby handlarz opisał stan samochodu zgodnie z prawdą, a o wszystkich ewentualnych wadach poinformował zainteresowanego zanim przyjedzie zobaczyć auto ale jest jedno wytłumaczenie - "wałek" na podatku. Żyjemy w pięknym kraju nie ma co :D

...Tylko BMW, tylko benzyny - albo wielbiciel marki, albo udaje dla pozoru...

Tu może "skomentuję" to tak (zamierzchłe czasy i potem z braku czasu nie dokumentowałem swoich wozidełek ale każde kolejne było ciekawsze) :)

E36 328i Kompresor 275PS

M3 3.2 E36 zabawka

W międzyczasie było sporo "nieekonomicznych" wyborów jak M5 E39 czy M3 E36 i znacznie więcej ciekawych "cywilnych" BMW jak ta jedynka.

Obecnie kończę torowe M3 E36 w dosyć niecodziennej specyfikacji:

Nadwozie - M3 3.2 E36 1998r - kupione całe bezwypadkowe angielskie M3 specjalnie do tego projektu

Silnik - S62b50 z M5 E39 - j.w. kupione całe poliftowe M5 E39 z udokumentowaną wymianą silnika w 2010r. na nowy w ASO

Zawieszenie - torowy gwint z oddzielną regulacją wysokości, napięcia wstępnego sprężyn, oddzielną regulacją siły tłumienia amortyzatorów na dobiciu i odbiciu i zewnętrznymi zasobnikami gazu

Hamulce - Przód 380mm plywajaca tarcza, zacisk 8 tloczków, tyl 365mm tarcza plywajaca zacisk 6 tloczkow

Pelna rozbudowana klatka, obspawane nadwozie, szpera 4 plytkowa ze zmienionymi katami ramp, wszystkie elementy zawieszenia wypiaskowane ocynkowane i umalowane proszkowo.

Do tego "troche" róznej elektroniki i innych "pierdółek".

Kto ma jakiekolwiek pojęcie ko kosztach budowy takich zabawek wie, że nakłady na takie wynalazki nawet bez robocizny kilkukrotnie przekraczają wartość sprzedawanej przeze mnie jedynki. Wie też że jak za rok znudzi mi się ten samochód i będę robił coś innego to stracę DUŻO więcej niż wspomniane na początku 10tyś. zł sprzedając go - bo takie są realia naszego rynku i nic na to nie poradzimy - niestety mam takie a nie inne zainteresowanie i hobby :)

Myślę, więc że mogę z czystym sumieniem nazwać siebie pasjonatem motoryzacji bo trzeba mieć pasję aby kosztem bądź co bądź wielu wyrzeczeń i pracy po 10-16h dziennie pakować się w twarde, głośne, nie mające chociaż odrobiny komfortu i nieekonomiczne E36 V8 za które można było sobie kupić wspomniane wcześniej E60 M5 w przyzwoitym stanie.

Co do ceny - wystawiłem samochód za 53 tyś. zł (mniej więcej tyle mnie kosztował zanim nie wymieniłem pompy wody) - było kilka telefonów nikt nie obejrzał. Zmniejszyłem cenę o 5tyś zł telefonów było kilkadziesiąt (90% dziekowała po pytaniu o przebieg) obejrzało 2 osoby i obie chcą sprawdzić samochód jeszcze w ASO - więc cena może i jest atrakcyjna ale chyba tylko na niemieckie warunki, a nie na nasze... Chociaż gdybym nie chciał być jak zwykle uczciwy - zrobił 90tyś. km to pewnie już dawno samochodu bym nie miał bo było na prawdę dużo ludzi którzy przez telefon "już siedzieli w samochodzie i po nią jechali" dokąd nie usłyszeli ze przebiego to 190tys. km :) I jak dziwić się tym którzy żyją tylko z handlu, że samochody wyprodukowane do 2000r. mają max 200-250tys. km, a samochody wyprodukowane po 2000r. maja przewaznie poniżej 100 tyś km - umarli by z głodu nawet gdyby sprzedawali tylko dobre auta w przyzwoitym stanie :D

Pozdrawiam serdecznie tych doszukujących się wszędzie teorii spiskowych jak i tych trochę mniej podejrzliwych :)

Opublikowano

Witam witam,

Proszę bardzo jaki ten świat mały - mam nadzieję że nie uraziłem kolegi żadnym moim stwierdzeniem/gdybaniem, natomiast już w naszym kraju niestety utarło się i weszło w krew że relacja - kupujący - sprzedający jest jak wielka bitwa a conajmniej rozgrywka..... Życie tego nauczyło i setki jeśli nie więcej telefonów i łapanie ludzi na kłamstwach przy kilku telefonach i pytaniu o te same rzeczy - nie wspominając o tym co wychodziło podczas oględzin.

Generalnie Twoje autko bardzo mi się podoba - lakier trochę mało świeży, po za tym wnętrze super, jazda tak samo.

Oglądałem jeszcze pare aut - w weekend jeśli się uda to jadę do Krakowa obejrzeć jeszcze 2 auta.

Muszę się jeszcze dobrze zastanowić co chciałbym kupić. Tzn zajebistą zabawkę z benzyną czy może dołożyć i równie fajne mpakietowe e90 ale ze słabszym dieslem który będzie szerzej użyteczny - na wyjazdy i wczasy..

Wiem jedno - jeśli ktoś zdecyduje się na to auto i faktycznie jest tak ja mówisz jeśli chodzi o stan auta - będzie bardzo zadowolony bo auto naprawdę daję frajdę z jazdy.

Będziemy w kontakcie - pozdrawiam!