Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
w fazie niedoskonałości ostatni bieg załącza przy 1200-1400 km/h... także jestem ciekaw czego to przyczyna...
Może wibracje przy przekraczaniu prędkości dźwięku? 1400 km/h to dużo jak na BMW :)
  • Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
w fazie niedoskonałości ostatni bieg załącza przy 1200-1400 km/h... także jestem ciekaw czego to przyczyna...
Może wibracje przy przekraczaniu prędkości dźwięku? 1400 km/h to dużo jak na BMW :)

Człowiek jest omylny, ale dla zaspokojenia pewnych osób, Panie Dasonen poprawiam "120-140 km/h :8)

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Hej czy może mi ktoś pomóc w doborze sprzęgła hidrokinetycznego do 530xd 2006 r VIN WBANP71000CS24924, faluje w okolicach 1500-1700 i przy delikatnym przyśpieszaniu szarpie, olej w skrzyni wymieniany ale nie pomógł. Od ponad roku jażdże w trybie DS (bo lubię) a przy okazji silnik pracuje na obrotach 200 rpm wyższych więc rzadko mi to doskwiera, ale kiedyś trzeba zrobić z tym porządek. Jeśli ktoś ma namiary na kogoś kto dobrze i w sensownej cenie regeneruje to też poproszę. Z góry dziękuje
  • 1 rok później...
Opublikowano
Witam, panowie, potrzebuje wymienic konwerter w swojej e60. Auto to 3.0D 2004 rok, mam mozliwosc kupna z tego samego motoru ale z roku 2009. I nie wiem wlasnie czy on podejdzie wkoncu do calosci u mnie czy tez nie. Jest w stanie ktos mi konkretnie pomoc?>
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
nie pasuje konwerter z po liftu do przedliftu bo jest to inna skrzynia biegow ty masz hp26 a w polifcie jest hp28 i konwerter nie pasuje nie regeneruj nigdzie kup nowy jest drogi ale nikt w Polsce nie potrafi zregenerowac ja swoj regenerowalem w 3 roznych firmach i wszedzie porazka pieniadze wyrzucone w bloto
Opublikowano

Konwerter F85 ( 6hp26 pre lci) mozna zamienić na konwerter V102 (np 6hp28 - 535d LCI).

Jeśli mamy konwerter Z83 (np silniki 218ps pre lci) to nic z tym nie zrobimy. Przynajmniej ja nic o czyms takim nie wiem.

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam, panowie, potrzebuje wymienic konwerter w swojej e60. Auto to 3.0D 2004 rok, mam mozliwosc kupna z tego samego motoru ale z roku 2009. I nie wiem wlasnie czy on podejdzie wkoncu do calosci u mnie czy tez nie. Jest w stanie ktos mi konkretnie pomoc?>

nie podejdzie