Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Czy bawił sie ktoś, kiedyś w dokładanie spryskiwaczy reflektorów do swojej e46?

Głownie chodzi mi o podłączenie od strony elektronicznej a dokładnie czy skraść prąd z pompki szyb czy lepiej sie bawić w ciągniecie drugiej instalacji?

Opublikowano
Chcesz żeby myły lampy czy żebyś spełniał przepisy bo dokładasz xenon? Jeśli chcesz montować żeby mieć czyste lampy to raczej odpuść bo te spryskiwacze to taki pic na wodę :mrgreen:
Opublikowano

A wracając do tematu, mogę wysłać instrukcję na maila. Oczywiście operacja wymaga kodowania.

Jeśli ma być na skróty, to można podpiąć pod pompkę spryskiwania szyby, tylko wtedy lampy będą spryskiwane za każdym myciem szyby, a nie jak oryginalnie za co piątym.

Opublikowano
ja mam spryskiwacze reflektorów i na początku byłem zadowolony,ale bajer,po pewnym czasie urzytkowania stwierdziłem że te spryskiwacze to zbedny bajer,takie spryskiwacze pobierają dużo płynu do szyb,teraz je odłączyłem i nie musze co chwila dolewać płynu do spryskiwaczy,ogólnie nie polecam
Opublikowano

Dokładnie - pożerają płyn jak głupie, myją tyle co nic, a jedynie paćkają auto płynem.

Pożytek miałem z nich jeden - kiedyś diagnosta na przeglądzie przez kilka minut kłócił się ze mną że na pewno nie mam spryskiwaczy bo e46 fabrycznie "na pewno nie miało" xenonów. Uwierzył dopiero jak (dosłownie) dostał z nich płynem w twarz :mrgreen:

Opublikowano

biorąc pod uwagę że większość nowych wozów nie ma wycieraczek do sprysków jak mają volvo i saab ( w sumie w tych markach raczej z powodu pierwotnego rynku na jaki były produkowane, tj. pogody tam panującej ) a jednak mają spryski wszystkie jakie maja xenony, może zależnie od siły sprysku coś może pomagają, bo nie sądzę żeby był to tylko wymóg który nijak pomaga, trzeba spojrzeć jeszcze na to czy gdyby szkło było gładkie a nie zmatowiałe jak we większości e46 to brud łatwiej by schodził,

faktem jest że płynu to cholerstwo pożera dużo

ja jakbym robił to tak aby było ori - czyli ze spryskami, po 3 latach jazdy paskiem z dołożonym xenonem do ori soczewki, uparłem się szukając e46 że musi mieć ori xenon

• 4 lata później...
Opublikowano
Pozwole sobie odświeżyc temat. Chodzi mi o to Czy ori lampy soczewke coupe lift ze zwykłymi zoltymi żarówkami są takie same jak ori lampy z xenonem? W sensie czy ta soczewka jest taka sama, bo na oko wygląda identycznie. :wink:

330ci 04' m54b30 manual 6-gang shadow-line eibach

http://s2.ifotos.pl/mini/201703091_aswnans.jpg