Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, niedawno wzbogaciłem swoją kolekcję BMW o e46 320d kombi. Czy felgi jak w temacie podejdą do mojego kombiacza (głównie chodzi mi o et), opony to 205/55 R16, zawieszenie fabryczne.

Z góry dzięki za info. pozdrawiam!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oryginalnie taki rozmiar felg do E46 ma ET 46, jeśli założysz ET 20 to felga przesunie się w stronę zewnętrzną o 2,6 cm. Najlepiej podaj rozmiar obecnych felg i wtedy porówna się je z felgami z tematu i będziesz mógł zmierzyć czy nie będą obcierały o nadkola ale wydaje mi się że nie powinno być problemu.
Opublikowano
Cześć, niedawno wzbogaciłem swoją kolekcję BMW o e46 320d kombi. Czy felgi jak w temacie podejdą do mojego kombiacza (głównie chodzi mi o et), opony to 205/55 R16, zawieszenie fabryczne.

Z góry dzięki za info. pozdrawiam!

Nie bedzie z nimi problemu. Jezeli planujesz je na zime, to sprawdz czy dasz rade zalozyc na nie lancuchy (jezeli bedziesz mial taka potrzebe). Wysokie ET fabrycznych felg pozwala wlasnie na ich montaz, bez jakiegokolwiek ryzyka uszkodzenia nadwozia.

Opublikowano
Oryginalnie taki rozmiar felg do E46 ma ET 46, jeśli założysz ET 20 to felga przesunie się w stronę zewnętrzną o 2,6 cm. Najlepiej podaj rozmiar obecnych felg i wtedy porówna się je z felgami z tematu i będziesz mógł zmierzyć czy nie będą obcierały o nadkola ale wydaje mi się że nie powinno być problemu.

Obecnie autko jest na fabrycznych felgach Ellipsoid style 46 7j/16" ET 47. W weekend postram się przyjrzeć dokładnie jak sytuacja wygląda na obecnych felgach i ewentualnie ile jeszcze jest miejsca do zewnętrznej strony. Póki co dzięki za dotychczasowe info, podeślę update w weekend :)