Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam,chciałem was przestrzec przed regenerowaniem odbłyśników ksenonowych w lampach ZKW,na allegro znalazłem gościa co niby regeneruje takie odbłyśniki,przez telefon mówił że odbłyśniki po regeneraci będą jak nowe,gdy przyszły te odbłysniki to byłem w szoku.Gościu zaszpachlował wypalone miejsca i pomalował go chromem ze sklepu,w niektórych miejscach ten chrom pomekał.gdy je zamontowałem to lampy świeca jasniej ale światło sie źle rozprasza,i efekt jest mizerny.za odbłyśniki zapłaciłem 250 zł,nie polecam nikomu regeneracji odbłyśników. Edytowane przez tulipan1310
Opublikowano

Masz rację. Na forum przyjmujemy zasadę, że portale aukcyjne mają własne systemy oceny zawartych transakcji i tam warto z nich skorzystać, nie łamiąc jednocześnie żadnych regulaminów.

Mógłbyś natomiast zmienić tytuł na jakiś sensowniejszy.

Opublikowano

Witam! Ja nie skreślałbym regeneracji. Sam regenerowałem odbłyśniki w lampach ZKW w Częstochowie u gościa,który zajmuje się metalizacją próżniową.

Efekt był taki,że po przejechaniu 20 tyś. km. bez świateł do jazdy dziennej reflektory nadal super świeciły,a koszt 30zł. sztuka.

Opublikowano (edytowane)
jakbym zapłacił 30 zł za sztuke to nawet bym nie zakładał tematu,a ja zapłaciłem 250 zł z bubel,i teraz nie dośc że tylne nadkole mam szpachlowane to i teraz światła też w szpachli,jak polak polaka nie oszuka to chory jest Edytowane przez tulipan1310
Opublikowano
również polecam gościa z częstochowy. Znajomy też z tego forum napylał warstwe tego "chromu" i był zadowolony. Do tego cena jest atrakcyjna.
szukam
Opublikowano

taki out troche z mojej strony. dziwi mnie na waszym forum kilka rzeczy, po 1 tak jak w tym temacie ostrzeganie ale niewiadomo przed kim bo nie można podać kto i co ci sprzedał. troche to dziwne bo nadal następni mogą sie władować na mine

na forach na których sie poruszam opisuje się dokładnie z nicka kto i co zeby kolejni sie na to nie załapali.

a 2 sprawa ze nie trzeba podawać cen w dziale sprzedam . na wszystkich hondowskich i ogólnie forach o tematyce japońskiej od razu taki temat bez podania ceny leci do kosza.

Opublikowano

Ja lubię OT.

1. Sprawa jest prosta, jak kupiłeś bubla na allegro, to dajesz odpowiedni komentarz i każdy widzi, z jakim sprzedawcą ma do czynienia. A jeśli oszukał cię ktoś na forum, czy poza serwisami aukcyjnymi, to jest nawet specjalny dział na forum (warto było może tam najpierw zajrzeć), w którym wzajemnie ostrzegamy się o takich przypadkach.

2. Ogłoszenia w dziale giełdy kasują się automatycznie po 14 dniach od ostatniej aktywności. Jest to duże ułatwienie dla moderatorów, chyba, że oczekujesz, że któryś z nich będzie siedził nieodpłatnie i czytał wszystkie ogłoszenia na okoliczność zawartych w nich cen. Każdy myślący sprzedawca sam zadba o rzetelną treść ogłoszenia i nie trzeba go ostrzegać usunięciem oferty. Sprzedawcy zbyt leniwi, żeby podać cenę, lokalizację i fotki swoich towarów dyskwalifikują sami siebie już na starcie.

Opublikowano
btw, jak szukalem dla siebie regenerowanych soczewek (na szczescie mam AL i sa metalowe) natrafilem na aukcje jednego goscia ktory regeneruje ZKW. pozatym w wawie robi to jedna osoba oglaszajaca sie na allegro. sam autor powiedzial ze z wawy wiec namierzyc jest prosto :)